Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysoki ping na serwerze z modyfikacjami na Hamachi - jak to naprawić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kilka dni temu ze znajomymi zrobiliśmy serwer minecraft'a na modach przez hamachi, wszyscy mogą się normalnie połączyć i grać. Tylko ja mam problem, gdy wchodzę na serwer dostaję duży ping, nie moge nic zrobić i po chwili dostaję 'Timed out'. Na hamachi z hostem mam tunel bezpośredni i normalny ping.

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Gracie bez żadnych pluginów? Jeżeli używacie zwykłego spigota to spróbujcie go zamienić na paperspigota. Dodatkowo możecie wgrać plugin Vault, który po części odpowiada za stabilizację serwera.

Opublikowano

[20:28:31] [Server thread/INFO] [minecraft/NetHandlerPlayServer]: LepieznikBiialy lost connection: Internal Exception: java.io.IOException: Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego hosta
[20:28:31] [Server thread/INFO] [minecraft/DedicatedServer]: LepieznikBiialy left the game

Opublikowano

Już nie wiem jak Ci pomóc. 

Może być jeszcze taka opcja, że Twój kolega ma za słabe łącze internetowe albo że nie posiadasz jakiegoś moda, który jest zainstalowany na serwerze. Również możecie spróbować postawić serwer jeszcze raz i zaktualizować hamachi do najnowszej wersji. 

Opublikowano

Łącze ma dobre, wszystkie mody mam, postawienie serwera na nowo nic nie dało, aktualizacja hamachi rownież nic.

• Marosking zmienił(a) tytuł na Wysoki ping na serwerze z modyfikacjami na Hamachi - jak to naprawić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...