Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy taki komputer będzie dobry?

zxop132

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 700-900

Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? w ciągu miesiąca 

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? stary laptop do wyrzucenia

Do czego ma służyć komputer? granie w cs go oraz lola

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? nie

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? nie

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? nie

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? raczej nie ale jestem otwarty na sugestie 

Czy części mogą być używane? Tak

Witam bardzo serdecznie mam ofertę kupić taki komputer za 450 zł i będzie on mi tylko służył do grania w cs go oraz w lola zależy mi aby było 50-80 fps pan w ogłoszeniu wrzucił filmik i wszystko chodzi bez zarzutów nawet fortnite bez ścinek w 60fps ale wolę się dopytać bo często ludzie lubią manipulować a więc tu nasuwa się moje pytanie czy taki komputer sprosta moim potrzebom? Jeśli nie to prosiłbym o złożenie czegoś taniego chce tylko do cs go oraz do lola

CPU: Intel Xeon E5420

Chłodzenie: intel box
Motherboard: Gigabyte GA-G33M-S2
Ram : 6GB (2x2gb i 2x1 gb)
GPU: Asus HD 7770 1GB 
PSU: Chieftec GPS-450AA-101A 440W

TPnGSbs.jpg

Easy peasy  :yay: 

• Aive zmienił(a) tytuł na Czy taki komputer będzie dobry?
Opublikowano

Budżet 700-900 zł? Na najnowszych częściach będzie bardzo trudno, ale od biedy 750 Ti (karta nie tak przestarzała, architektura Maxwell) i i5-2400 powinny dać radę. Do tego RAM, HDD/SSD, PSU i MB, co powinno dać razem gdzieś te 900 zł przy użyciu używanych części (karta pewnie 200-250 zł, CPU 150-200, RAM 2x2GB 1333 powinien dać radę w tych grach przy koszcie może 50-60 zł,  HDD o pojemności 500 GB znajdziesz za 50 zł, zasilacz wyglądający na taki, który nie rozpadnie się po tygodniu pewnie 100 zł i płyta główna za okolice 200).

Opublikowano
3 godziny temu, josziPL napisał:

Budżet 700-900 zł? Na najnowszych częściach będzie bardzo trudno, ale od biedy 750 Ti (karta nie tak przestarzała, architektura Maxwell) i i5-2400 powinny dać radę. Do tego RAM, HDD/SSD, PSU i MB, co powinno dać razem gdzieś te 900 zł przy użyciu używanych części (karta pewnie 200-250 zł, CPU 150-200, RAM 2x2GB 1333 powinien dać radę w tych grach przy koszcie może 50-60 zł,  HDD o pojemności 500 GB znajdziesz za 50 zł, zasilacz wyglądający na taki, który nie rozpadnie się po tygodniu pewnie 100 zł i płyta główna za okolice 200).

A ten co tutaj wstawiłem nie da rsdy?

TPnGSbs.jpg

Easy peasy  :yay: 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 26.02.2019 o 19:09, zxop132 napisał:

A ten co tutaj wstawiłem nie da rsdy?

Da radę, ale cały PC jest dosyć słaby.

Dnia 1.03.2019 o 09:14, Krzysztofnowak napisał:

1050 :) albo rx570 szybszy od 1050ti i tańszy za 599 zł https://promocje.x-kom.pl/ready2play?filtry=45_kategoria[573] w promocji

Radeony się mocno grzeją, a w tak brutalnym budżecie ciężko cokolwiek złożyć z 1050 (nawet używaną).

Dnia 26.02.2019 o 02:59, zxop132 napisał:

pan w ogłoszeniu wrzucił filmik i wszystko chodzi bez zarzutów nawet fortnite bez ścinek w 60fps

Jest to pewna manipulacja. Prawdopodobnie pójdzie od biedy w tych 60 fps, ale będziesz miał ścinki i bottleneck (zjawisko polegające na tym, że procesor nie wyrabia z kartą graficzną lub vice versa). Mój komputer wyrabia grę na wysokich ustawieniach w 100 fps, ale wychodzą ogromne ścinki i bottleneck polegający na tym, że mapa się nie doczytuje przez chwilę, a nawet po tym bronie wciąż się wczytują. Uniemożliwia to przyjemną grę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...