Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TS3.BLUE - Publiczny Serwer Głosowy TeamSpeak 3

Piotrek95s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Domena serwera: ts3.blue

Adres IP serwera: 178.217.191.220:6330

Aktualna ilość slotów: 100

Co nas wyróżnia:

- stabilność serwera,
-
ochrona przed atakami DDoS,
-
ochrona danych i prywatność,

- wysoki uptime,
-
niski ping i pakiety,
-
profesjonalizm,

- schludny układ stref,
-
darmowe kanały VIP z własną rangą (min. 5 aktywnych użytkowników),
-
darmowe kanały prywatne,
-
darmowe kanały publiczne,
-
darmowe kanały tymczasowe,
-
zaawansowany system darmowych oraz płatnych grup,

- istotna automatyzacja.

Liczba slotów będzie zwiększana lub zmniejszana równomiernie do średniej ilości aktywnych użytkowników w danym okresie.

Opublikowano

Serwer publiczny na slotówce nie ma przyszłości.

Co zrobić? Kupić VPS, postawić TS3, kupić licencję i lecieć z tematem. Będzie taniej i po prostu lepiej.

Opublikowano
12 godzin temu, Krzysiekn napisał:

Co zrobić? Kupić VPS, postawić TS3, kupić licencję i lecieć z tematem. Będzie taniej i po prostu lepiej.

jesteś głupi czy głupi?

25 slotów na 12 miesięcy na MultiGaming.pl kosztuje 204,75 zł

Liczmy, że najtańsza licencja serwera (64 sloty) kosztuje 55$ czyli +/- 207zł

+ najtańszy serwer Hosteam 11,07 zł miesięcznie * 12  = 132zł na rok

Nie dziękuj.

Czyli utrzymanie roczne serwera na vpsie to 339,84 zł

Każdy kiedyś zaczynał, więc daj chłopakowi spokój i idz na swoje forum.

lubie-to-png.png

Opublikowano
1 godzinę temu, Canecorso napisał:

jesteś głupi czy głupi?

25 slotów na 12 miesięcy na MultiGaming.pl kosztuje 204,75 zł

Liczmy, że najtańsza licencja serwera (64 sloty) kosztuje 55$ czyli +/- 207zł

+ najtańszy serwer Hosteam 11,07 zł miesięcznie * 12  = 132zł na rok

Nie dziękuj.

Czyli utrzymanie roczne serwera na vpsie to 339,84 zł

Każdy kiedyś zaczynał, więc daj chłopakowi spokój i idz na swoje forum.

Nie mam, nie miałem i prawdopodobnie nigdy nie będę mieć żadnego forum.

Wróć lepiej na tsf***m, tam możesz się wyzywać bo tam jest Twój poziom. Chłopakowi napisałem, że slotówki nie mają przyszłości jako serwery publiczne bo to prawda.

32 slotowe unlicensed czyli idąc Twoim tropem 132 zł na rok to mniej niż 204,75 zł na rok a jest więcej slotów.

W dodatku nie istnieje tylko hosteam. 

Opublikowano
17 godzin temu, Krzysiekn napisał:

Jestem w stanie ponieść koszta ponad 300 slotów jeśli zaistnieje(mam nadzieję) taka potrzeba. Póki co nie chcę nic robić nic na pokaz bo to marnotractwo pieniędzy. Z mojego usługodawcy nie zrezygnuję bo jeśli chodzi o firewalla to jestem zielony. Tak lokalizacją serwera jest Hosteam - Warszawa i z byle czego tego nie wyłączysz. Jeśli kupię licencję to z góry zapłacę za sloty, których tak szybko nie wykorzystam. Wygodniejsza jest dla mnie opcja zmiany slotów w każdej chwili dopasowującej się do ceny. W każdym bądź razie dziękuję za sugestię.

Opublikowano
2 godziny temu, Piotrek95s napisał:

Jestem w stanie ponieść koszta ponad 300 slotów jeśli zaistnieje(mam nadzieję) taka potrzeba. Póki co nie chcę nic robić nic na pokaz bo to marnotractwo pieniędzy. Z mojego usługodawcy nie zrezygnuję bo jeśli chodzi o firewalla to jestem zielony. Tak lokalizacją serwera jest Hosteam - Warszawa i z byle czego tego nie wyłączysz. Jeśli kupię licencję to z góry zapłacę za sloty, których tak szybko nie wykorzystam. Wygodniejsza jest dla mnie opcja zmiany slotów w każdej chwili dopasowującej się do ceny. W każdym bądź razie dziękuję za sugestię.

A masz dostęp do query na tym? 

Opublikowano
20 godzin temu, Krzysiekn napisał:

A masz dostęp do query na tym? 

Nie potrzebuję. Opcje jakie oferuje bot z hostingu w zupełności mi wystarczą. A jeśli chodzi o gametrackera to sq guest. Kto chce slotówkę ma slotówkę, kto chce vps ma vps a jak kogoś stać to sobie może nawet serwerownie w drugim pokoju pier***nąć i na tym ts postawić. PompaSpeak na którym byłem adminem przez 3 lata od początku stał na slotówce i stoi do dziś. Przez większość czasu widniał w topce gametrackera i nic się z nim nie działo. Niedawno serwer zmienił politykę z publicznego na prywatny ale nie miało to nic wspólnego z aspektami technicznymi. Myślę że wszystko Ci już wyjaśniłem.

Opublikowano
Dnia 2.03.2019 o 12:11, Krzysiekn napisał:

Nie mam, nie miałem i prawdopodobnie nigdy nie będę mieć żadnego forum.

Wróć lepiej na tsf***m, tam możesz się wyzywać bo tam jest Twój poziom. Chłopakowi napisałem, że slotówki nie mają przyszłości jako serwery publiczne bo to prawda.

32 slotowe unlicensed czyli idąc Twoim tropem 132 zł na rok to mniej niż 204,75 zł na rok a jest więcej slotów.

W dodatku nie istnieje tylko hosteam. 

pompateam od Mario jakoś w TOP się utrzymuje i tam oscylują liczby osób więcej niż rocznie zarabiają Twoi rodzice 

także nie pisz głupot, że nie ma przyszłości taki serwer

Opublikowano
4 godziny temu, lulek123321 napisał:

pompateam od Mario jakoś w TOP się utrzymuje i tam oscylują liczby osób więcej niż rocznie zarabiają Twoi rodzice 

także nie pisz głupot, że nie ma przyszłości taki serwer

Serwer PompaSpeak został już 3 miesiące temu sprywatyzowany właśnie ze względu na duże koszta utrzymania.
A odnośnie TS4Game.pl wbiłem porozmawiałem z administracją i mogę polecić z czystym sumieniem :)

Opublikowano

Już odbiegając, że posiadanie serwera z licencją na VPS bądź voiceVPS  nie tylko niweluje koszty ale niesie ze sobą więcej korzyści chociażby lepszą automatyzację. Całość z wyglądu wygląda średnio jak dla mnie. Znaczy nie to, że się czegoś czepiam ogólnie ale tak zwyczajnie. Wchodząc nie ma efektu WOW.  Fakt osobiście ze swojej strony wprowadziłbym kilka poprawek chociażby przeniesienie strefy VIP na samą górę serwera gdyż przy większej ilości kanałów VIP nie będzie to wyglądało przejrzyście (Strefa Prywatna na sam dół, przy 100 kanałach prywatnych będziesz miał 300 kanałów do przewijania - przejrzystość!) bądź przerobił strefę pomocy bo wielkość jej jest zaskakująca. Miło jak wiesz od razu jako administrator co chce użytkownik wchodząc na kanał pomocy ale z drugiej strony jest to nie praktyczne bo i tak pewnie większość będzie wchodziła na kanał Chcę Otrzymać: Rangę by dostać kanał prywatny a jak już zejdzie to tak czy siak zrobisz ten kanał. Jest to moim zdaniem nie praktyczne i zbędę.  Ikony pomieszane fakt mieszanina jest po miedzy kategoriami rang lecz jak dla mnie ładniej wygląda jak wszystkie są pod jeden styl. Cóż z Administracją nie rozmawiałem gdyż akurat nikogo nie było więc na ten temat się nie wypowiem. 
Popracowałbym jeszcze nad serwerem, ze swojej strony życzę powodzenia w rozwoju.  

sygnatura.png

Opublikowano
Dnia 5.03.2019 o 09:42, Wonoace napisał:

Już odbiegając, że posiadanie serwera z licencją na VPS bądź voiceVPS  nie tylko niweluje koszty ale niesie ze sobą więcej korzyści chociażby lepszą automatyzację. Całość z wyglądu wygląda średnio jak dla mnie. Znaczy nie to, że się czegoś czepiam ogólnie ale tak zwyczajnie. Wchodząc nie ma efektu WOW.  Fakt osobiście ze swojej strony wprowadziłbym kilka poprawek chociażby przeniesienie strefy VIP na samą górę serwera gdyż przy większej ilości kanałów VIP nie będzie to wyglądało przejrzyście (Strefa Prywatna na sam dół, przy 100 kanałach prywatnych będziesz miał 300 kanałów do przewijania - przejrzystość!) bądź przerobił strefę pomocy bo wielkość jej jest zaskakująca. Miło jak wiesz od razu jako administrator co chce użytkownik wchodząc na kanał pomocy ale z drugiej strony jest to nie praktyczne bo i tak pewnie większość będzie wchodziła na kanał Chcę Otrzymać: Rangę by dostać kanał prywatny a jak już zejdzie to tak czy siak zrobisz ten kanał. Jest to moim zdaniem nie praktyczne i zbędę.  Ikony pomieszane fakt mieszanina jest po miedzy kategoriami rang lecz jak dla mnie ładniej wygląda jak wszystkie są pod jeden styl. Cóż z Administracją nie rozmawiałem gdyż akurat nikogo nie było więc na ten temat się nie wypowiem. 
Popracowałbym jeszcze nad serwerem, ze swojej strony życzę powodzenia w rozwoju.  

Wnieśliśmy kilka poprawek. Dziękuję za konstruktywną krytykę :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Cytat

15. Tematy, które są nieaktywne przez okres 14 dni, zostaną przeniesione do archiwum i będą tam dalej dostępne, jednak nie będzie można w nich odpowiadać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...