Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do 2000 zł

Blady04

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuje laptopa do około 2000zł. [Ewentualnie do 2500zł]

Zależy mi na płynnym przeglądaniu internetu, filmy w wysokiej jakości (netflix etc.) i najprostsze gry żeby chodziły. 

Bo o simsach 4 to raczej moja kobieta nie ma co liczyć jak za tą kwotę? :D 

Głównie do "surfowania" po internecie.

Obowiązkowo mikorofon oraz kamerka wbudowana, chociaż wydaje mi się, że wszystkie laptopy do tej kwoty mają wbudowane ale wole napisać :D

PS. Jest to laptop dla kobiety ;) 

Opublikowano

Coś z tego: https://www.x-kom.pl/comparison/435863,461664,461663
I nawet gry dadzą radę. Popatrz porównaj sam.

Wyposażone są w karty graficzne po 2GB pamięci.

Pamięć RAM różnie 4/8GB - ten z 4GB ma za to 2 dyski.

Plus 2 z nich mają napędy DVD.

Ja bym brał tego:

585051449511123978085.jpeg

• Aive zmienił(a) tytuł na Laptop do 2000 zł
Opublikowano

Nie żaden z modeli z procesorem 7 generacji. Druga sprawa grafika r5 jest wydajności karty zintegrowanej nie warto.

Sims to akurat nie są bardzo wymagające. Pytanie podstawowe czy laptop musi posiadać system? Koszt to 400 zł więc wpływa na konfigurację.

Lenovo Ideapad 330s-15 i3-8130U/8GB/240 Szary - bez systemu

Huawei MateBook D 15.6" i3-8130U/8GB/256SSD/Win10 FHD - z systemem
Co wyróżnia modele, niska waga, aluminiowa obudowa, lepszej jakości matryca IPS. Nic z tych rzeczy przykładowo nie posiadają laptopy wyżej, czyli maja gorsze wykonanie i matrycę. Jeżeli ma być głównie do filmów to tym bardziej zostałbym przy IPS, szersze kąty widzenia w czasie oglądania we dwoje to duża zaleta. Jeżeli chodzi o simsy przy zmianie rozdzielczości na mniejszą HD będą grywalne.

Lenovo Ideapad 330s-15 Ryzen 5/4GB/240/Win10 Szary

Lenovo Ideapad 330s-15 Ryzen 5/8GB/1TB/Win10 Szary

Ten sam model w dwóch wariantach. Wydajniejszy procesor i zintegrowana grafika vega 8 poziom MX130. Również z matrycą IPS i aluminiową obudową.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Może taki Lenovo  520S-14IKB
14 cali, FullHD - matowa matryca, procek Intel Core i3-7130U, taktowanie do 2,70 GHz, grafika dedykowana Geforce GT 940MX. Jest i SSD - 120 GB na system +  1 TB na dane. Wymagania Sims 4 spełnia z tego co widzę, nawet prawie na rekomendowane się załapie
Kamera i mikro też jest :) Pytanie tylko czy dla kobiety rozmiar ma znaczenie... Czy 14" nie będzie za mało  :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...