Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[MTA][DayZ] Re-Zet

mqqqq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Re-Zet to nowy projekt stworzony na silniku NS-DayZ w MTA SA.
Stworzony przez doświadczonych programistów, na silniku NON-STOP'a, pewnie dla wielu już dobrze znanego.
Większa część mechaniki gry jest oparta właśnie na nim, jednakże Re-Zet posiada całkowicie odmienny balans gry, i stawia sobie inne cele.

Dlaczego Re-Z?

* Brak skinów z uniwersum MARVEL'a.
* Brak pay-to-win, na obecny moment brak jakiejkolwiek możliwości "donate" (z czasem pojawią się bazy)
* Pojazdy są cenne, i zarazem jednocześnie dostępne dla wszystkich graczy, każdy ma możliwość zdobyć dany pojazd,
wszystko dzięki nowemu systemowi spawnowania pojazdów.
* PVP - idealny balans podczas walki między graczami, brak "op" skinów. Zwykły hełm lub kamizelka balistyczna - rarytas.
* Broń - przerobiono, i zbalansowano. Są poziomy jakości, bronie mogą się zniszczyć.
* Na serwerze jest system craftingu, sekretne lokacje, dynamiczne eventy, boty, zombie, i mutanty.
* Wiele języków do wyboru, w tym j. polski, na bieżąco aktualizowany.
* Możliwość postawienia 1 prywatnego namiotu, którego nikt, oprócz Ciebie nie będzie mógł zlootować/zwinąć. (na okres braku baz, po około 2 tyg bezczynności namiot staje się dostępny dla wszystkich)
* TOP 10 graczy - https://nonstopz.com/statistic

IP: 

#1 - rz1.nonstopz.com:22003

Zapowiedź serwera:

Opublikowano

To jest Twój serwer? Bo chyba on po naszemu nie jest. o.O

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

Opublikowano
4 godziny temu, Maksasioros napisał:

To jest Twój serwer? Bo chyba on po naszemu nie jest. o.O

Nie, to nie jest mój serwer, to projekt od naszych rosyjskojęzycznych sąsiadów. Ale jak wcześniej wspominałem, na serwerze jest j. polski do wyboru, i z administracją można się skontaktować po angielsku.

Opublikowano
2 godziny temu, mqqqq napisał:

Nie, to nie jest mój serwer, to projekt od naszych rosyjskojęzycznych sąsiadów. Ale jak wcześniej wspominałem, na serwerze jest j. polski do wyboru, i z administracją można się skontaktować po angielsku.

Spoko, lubię takie serwery. Oni mają taki talent do robienia serwerów, a przykładem jest MTA Province, piękny serwer *.*

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

Opublikowano

Parę screenów podglądowych z bazy 1 kategorii.

Baza będzie posiadała dodatkowo garaż dla 1 pojazdu.

W bazie nie ma możliwości rozstawiania namiotów. Do składowania przedmiotów służą wszystkie "meble" rozstawione w środku, z dużą ilością slotów, których nie ma możliwości usunąć.

8Zbbmrnlbn8.jpg

nuQeQ8x0dQc.jpg

e3jwgKatZgY.jpg

ujT2nGytoGA.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dalsza część informacji o bazach.

1 kategoria - bez slotów na pojazdy, tylko do przechowywania loota.

2 kategoria - możliwość dokupienia "garażu" pod pojazd, jeszcze więcej miejsca do przechowywania loota.

3 kategoria - "garaż" na 2 pojazdy, 3 oddzielne pokoje, 3 przejścia. Bardzo dużo miejsca do przechowywania loota.

LSwPvaxrWxM.jpg
kZZiJUAJHvA.jpg
Z1yAB7JCIV8.jpg
FjqWYCZFuB8.jpg
q8XoM8WGJjE.jpg
yHGXL2nOtiU.jpg
oWAb-U3bJjA.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Aktualizacja.

1. Odświeżony mapping.

2. Całkowicie wyłączono możliwość strzelania z okien pojazdu.

3. Poprawiono balans pomiędzy snajperkami.

4. Odświeżono handlingi większości pojazdów.

5. Przy przeładowaniu kucając, postać nie będzie już wstawać.

6. Poprawiono problem z kołami u F-150

7. Na mapie pojawiła się "legenda", zaleca się wyłączyć ikonki typu "Available bases", z powodu na wydajność.

8. Prywatny namiot jest od teraz widoczny na mapie dla właściciela, administracja postanowiła nie zabierać graczom możliwości trzymania małej części loota bezpiecznie.

9. Waluta serwerowa - na chwilę obecną tylko podstawowa funkcjonalność, /balance - do sprawdzenia stanu cN, /donate - pomoc w otrzymaniu waluty serwerowej.

10. Sama ważna część aktualizacji - bazy.

System baz przypomina ten z NON-STOP'a, jednakże różni się funkcjonalnością. Większość usług związanych z bazami można zrobić bez pomocy administratora, automatycznie. Bazę można zakupić po wejściu w marker który znajduje się przy bazie, oczywiście tylko i wyłącznie kiedy mamy odpowiednią ilość waluty serwerowej.

Panel bazy znajduje się pod klawiszem F3. Na chwile obecną nie ma możliwości płacenia PayPal'em, ale wkrótce powinno to się zmienić.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Serwer żyje?

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chętnie bym zagrał, zawsze mnie ciągnęło do serwerów DayZ. Ciesze się, że wiele osób go poleca, a serwer jest aktualizowany. Jesteś członkiem administracji tego serwera? Wpadnę pewnie na dniach, aby zobaczyć czy było warto.

Opublikowano
Dnia 22.06.2019 o 14:20, .grimm napisał:

Chętnie bym zagrał, zawsze mnie ciągnęło do serwerów DayZ. Ciesze się, że wiele osób go poleca, a serwer jest aktualizowany. Jesteś członkiem administracji tego serwera? Wpadnę pewnie na dniach, aby zobaczyć czy było warto.

Nie jestem członkiem administracji. Tutaj aktualizacje zazwyczaj są globalne, wychodzą w okresie wakacji (w te wakacje raczej nie będzie globalnej aktualizacji dla Re-Zet'a, jako że właściciel tego serwera, posiada też drugi serwer, na którym będzie wychodzić właśnie ona.) , świąt (zimowy event). Inne aktualizacje w większości naprawiają bugi, poprawiają balans itd.

• Rayzer. zmienił(a) tytuł na [MTA][DayZ] Re-Zet
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...