Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Problem z wyświetlaną biblioteką

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jakiś czas temu wysypał mi się steam i wygląda on tak -

GHj0v3B.png

Wszystkie opcja na które najadę się pojawiają, ale ogólnie wygląd się zawiesił.

Reinstall steam nie pomógł - inne platformy normalnie działają.

Wszystkie opcje steam POZA biblioteką działają poprawnie.

Próbowałem również opcji BETA STEAM, ale też nic nie pomogło.

Opublikowano

A do tego reinstala to czyszczenie rejestru i appdaty było?

Opublikowano
43 minuty temu, Revayerq napisał:

A do tego reinstala to czyszczenie rejestru i appdaty było?

Tak. Od Ciebie poprawnej odpowiedzi nie oczekuje.

Wszystko co zalecane, czyszczenie przez ustawienia steam.

Usuwanie plików z appdaty itp.

• Gość zmienił(a) tytuł na [Steam] Problem z wyświetlaną biblioteką
Opublikowano

To kurwa nw, załóż drugie konto dla testu (albo niech ktoś znajomy wbije na Twoje konto ze swojego kompa). Chyba, że to też testowałeś. 

Niewdzięcznik jerbany, człowiek próbuje pomóc, a ten sie rzuca.

Opublikowano
Przed chwilą, Revayerq napisał:

To kurwa nw, załóż drugie konto dla testu (albo niech ktoś znajomy wbije na Twoje konto ze swojego kompa). Chyba, że to też testowałeś. 

Mam tak z każdym kontem na które się logowałem.

Na moje konto logował się znajomy, ale jemu normalnie pokazuje bibliotekę.

Dodatkowo na widoku bez szczegółowego opisu, normalnie pokazuje mi listę gier.

Opublikowano

No to zawsze jakaś informacja, przynajmniej potwierdzenie jest, że problem dotyczy kompa, nie konta. Może jakiś bug globalny, poczekaj na łatkę. Wczoraj mi Steam skraszował tak o od buta bez powodu.

Opublikowano
Przed chwilą, Revayerq napisał:

No to zawsze jakaś informacja, przynajmniej potwierdzenie jest, że problem dotyczy kompa, nie konta. Może jakiś bug globalny, poczekaj na łatkę. Wczoraj mi Steam skraszował tak o od buta bez powodu.

Kiedyś miałem już ten problem, ale sam się poprawił po jakimś czasie.

Niby nie jest to jakoś uciążliwe, ale fajnie by było widzieć normalnie.

Opublikowano

To brzmi, jakbyś miał jakąś grę, która w opisie ma nieprawidłowy tag zamknięcia i wypierdala wygląd (wiesz, jak w HTML jak nie zamkniesz "diva" lub "a"), ale wątpię. Napisz kurwom, żeby przestali lecieć w chuja, albo nw, będziesz używał tego innego widoku. Jak samo przyszło i samo poszło to już praktycznie oznacza tylko to.

Opublikowano

\ AppData \ Local \ Steam \ htmlcache

Opróżnić folder. Steam restart / Otwórz klienta Steam. Kliknij "Steam", a następnie "Ustawienia". W zakładce "przeglądarka internetowa" kliknij przycisk "Usuń pamięć podręczną przeglądarki internetowej". / Włączyć tryb rodzinny /  jak nie masz pliku api-ms-win-core-file-l2-1-0.dll* musisz wejść na step3 i ściągnąć plik do wersji twego systemu(32 lub 64) jak to zrobisz wklejasz ten plik w Dysk Club D:\Program Files (x86)\Steam\bin\cef\cef.win7* i odpalasz SteamWebHelper.exe także w Club D:\Program Files (x86)\Steam\bin\cef\cef.win7 i Steam.exe i zadziala.

Coś z Tych opcji? @Algade

Opublikowano
2 godziny temu, lukaszowy98 napisał:

\ AppData \ Local \ Steam \ htmlcache

Opróżnić folder. Steam restart / Otwórz klienta Steam. Kliknij "Steam", a następnie "Ustawienia". W zakładce "przeglądarka internetowa" kliknij przycisk "Usuń pamięć podręczną przeglądarki internetowej". / Włączyć tryb rodzinny /  jak nie masz pliku api-ms-win-core-file-l2-1-0.dll* musisz wejść na step3 i ściągnąć plik do wersji twego systemu(32 lub 64) jak to zrobisz wklejasz ten plik w Dysk Club D:\Program Files (x86)\Steam\bin\cef\cef.win7* i odpalasz SteamWebHelper.exe także w Club D:\Program Files (x86)\Steam\bin\cef\cef.win7 i Steam.exe i zadziala.

Coś z Tych opcji? @Algade

Folder opróżniałem, pamięć podręczną usuwałem w opcjach.

A ostatnia opcja niestety nic nie zmieniła w tej platformie.

Jestem zmuszony niestety do używania tego wyglądu biblioteki, ponieważ mi ona działa:

HXv6SpJ.png

Opublikowano
1 godzinę temu, Algade napisał:

Folder opróżniałem, pamięć podręczną usuwałem w opcjach.

A ostatnia opcja niestety nic nie zmieniła w tej platformie.

Jestem zmuszony niestety do używania tego wyglądu biblioteki, ponieważ mi ona działa:

HXv6SpJ.png

Aj :) widziałem problem wiec chciałem poszukać czegoś i pomóc.  Widziałem też przy innych tego typu temataach ze trzeba czekac do aktualizacji. 

Opublikowano

Spróbuj zainstalować nowy motyw Steam, który zmienia domyślny wygląd biblioteki. Potem możesz przywrócić ten standardowy.

Opublikowano

Wybacz, że zapytam, ale próbowałeś wyłączyć i włączyć steama/komputer? Mi pomaga w takich crashach. Szybki reset i wszystko działa. No i na 100% czyszczenie wszystkiego pomoże, ewentualnie sprawdzenie plików Steama pod kątem jakichś braków/nadpisaniem czegoś.

Najwidoczniej źle przeczyściłeś, eh... JAZDA CCLEANER i gotowe!! 

Jak coś to Cię poinstruuje na catspeak! 

Opublikowano
15 godzin temu, Molirol napisał:

Pawle, logowałeś się może przez stronę WWW na konto? :)

Ano, czasem trzeba :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...