Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Uciążliwy wirus

Under07

Pytanie

Opublikowano

Odinstalowałem z panelu sterowania niechciane programy a następnie skanowałem i czyściłem komputer za pomocą ccleanera i avasta (zarówno w systemie jak i z poziomu uruchamiania komputera), [wykryto trojana, malware, adware], usunąłem wadliwe wtyczki z chrome ale nadal mam problem że pojawiają mi się na youtube dziwne baity reklamowe (obrazek). Dodatkowo gdy próbuje coś wyszukać w google to wyskakują inne strony zapewne też wirusowe, a te które rzeczywiście poszukuje znajdują się o wiele niżej lub dopiero na kolejnych stronach. Na samym początku po zainfekowaniu komputera stroną startową był SafeFinder. I to własnie to ścierwo tak mi zainfekowało komputer. Skończyły mi się pomysły, przez pewną chwile wszystko działało w porządku ale po restarcie komputera chrome dalej świruje.

https://imgur.com/a/pk9CtQ2

edit. 

"Błąd wyszukiwania

Podczas wyszukiwania szkodliwego oprogramowania przez Chrome wystąpił błąd" - komunikat przy próbie wyszukania wirusa przez ustawienia chrome

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raz zainfekowany komputer już nigdy nie wróci do stanu początkowego po zwykłym skanowaniu i usunięciu tylko i wyłcznie trojanów. 

Wszystko rozchodzi się o fakt, jak głęboko te trojany były już zagnieżdzone, a w twoim przydku czuję że bardzo. 

Możliwe że zostaje reinstal systemu, bądź próba zabawy jak kolega wyżej napisał czymś mocniejszym niż zwykły avast.

Opublikowano

Skan avastem/malvare/ccleaner, reinstal chrome i odinstalowanie wszystkich nowych niechcianych programów (były ze 4 zainstalowane w dniu zainfekowania) pomogło, komputer zdaje się być sprawny jak przed zdarzeniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...