Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mapy się długo ładują, częste spadki FPS

Htsi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem z CSem. Od jakiś 3 tygodni, domyślam się że po którejś aktualizacji zaczęły mieć miejsce uciążliwe opóźnienia w ładowaniu map. Czas jaki wyliczyłem to około 4 minut, po czym gdy już dołączę na serwer przez pierwszych kilka minut męczę się z długimi na kilkanascie-kilkadziesiąt sekund lagami, ping skacze czasem do 700, var do 100, acz po czasie zaczyna się to wszystko normować i gra wygląda względnie normalnie. To już 3 mój ban na m.turniejowe. Jestem zielony w temacie komputeryzacji i technologii dlatego proszę o wyrozumiałość i głupie pytania. Laptop na którym grywam to Lenovo Ideapad v110-15IKB z 4 GB ramu, procesorem i5-7200U oraz zintegrowaną grafiką Intel HD 620. Dodam, że w konsoli gry zapisanych jest kilka podstawowych, mało znaczących komend dla płynniejszej gry oraz przeprowadziłem aktualizację sterowników. Proszę o praktyczne porady i wyrozumiałość, bo jak już wspomniałem, w tym świecie raczej słabo się obracam ;)

Pozdro!

Opublikowano

Na tym sprzęcie mapy ładować się szybko nigdy Ci nie będą, ale skoro teraz masz problem nawet z dołączeniem przed rozpoczęciem rundy, to spróbuj zrobić najpierw spójność plików gry. Ile masz miejsca na dysku? Nie jest on zapchany niczym? Dysk też ma spore znaczenie przy ładowaniu mapy. Pokaż wyniki z jakiegoś speedtestu internetu. 

185241494535326637230.png

Opublikowano

Robiłem kilkukrotnie sprawdzanie spójności plików, za każdym razem nic nie wykazało. Dysk jest czysty i świeży bo to niespełna dwumiesięczny komputer, ciąży na nim jedynie kilkanaście plików .jpg, steam wraz z czterema gierkami i podstawowe programy fabrycznie zainstalowane przez producenta także na to raczej bym nie zważał. Ze speedtestem to niegłupi pomysł, wyniki podeślę niebawem, ale cały czas gnębi mnie odczucie, że to jest to wina jakiegoś bliżej mi niewiadomego przeciążenia bo czasem całkowicie wyrzuca mnie z gry i wyświetla się okienko o zamknięciu procesu. Zdaję sobie sprawę że to sprzęt niskiej klasy jednak z doświadczenia wiem że przy odpowiedniej optymalizacji i podkręceniu tego i owego dawało radę śmigać na słabszym sprzęcie ;)  Na sprzęt również nie chcę wydawać horrendalnych kwot bo jednak mam swoje wydatki i bezsensownym byłoby ładować w to część wypłaty wedle jednej gry ;p 

Dzięki za odpowiedzi Panowie!

EDIT: Przeprowadziłem podstawowy test prędkości łącza, wyniki przedstawiam poniżej:

-Prędkość pobierania ~ 19,55 Mb/s

-Opóźnienia ~ 12 ms

-Prędkość wysyłania ~4,36 Mb/s

Opublikowano

4GB ram po wyjściu panoramy to katorga, dodatkowo survival. 

Spróbuj zejść na najniższą rozdzielczość przed meczem, a potem podczas meczu zmienić ją do starej wersji. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...