Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z polaczeniem z serwerem

Franqex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam problem ponieważ gdy próbuje wejść na mój serwer nie mogę się połączyć ponieważ wyswietla ze nie ma hosta albo sie łączy i nie moze polaczyć. Jednak gdy wchodze przez połączenie mojadomena.pl:port to już mogę się połączyć a mojadomena.pl już nie i inni gracze też nie mogą się połączyć.  Jak to naprawić? Serwer mam na hostingu pukawka.pl 

Opublikowano

Tylko że inni gracze też nie mogą sie połączyć a próbowałem wchodzić przez te zwykłą domene od pukawka jak i przez domene na home.pl a domena działała pare dni i teraz takie coś a normalnie mogę sie łączyć przez ip z portem. Inne serwery mi działają

Opublikowano

Poczekaj uporządkujmy to:

1. Działa łączenie przez IP i port.

2. Domena pukawki działa w końcu czy nie? - jeśli nie to już musisz się z supportem pukawki kontaktować, bo my tutaj nic nie zrobimy.

3. Twoja domena, działa czy nie? - napisz co wpisujesz jak działa a co jak nie działa.

Opublikowano

tak działa przez mojadomena.pl:port działa przez domenapukawki.pl:port jednak nie działa mojadomena.pl i nie działa domenapukawki.pl Jest łączenie i potem pisze że nie może połączyć

i moge dodać że mam serwer na bnngee także nie wiem czego to jest wina

Opublikowano
1 minutę temu, Franqex napisał:

tak działa przez mojadomena.pl:port działa przez domenapukawki.pl:port jednak nie działa mojadomena.pl i nie działa domenapukawki.pl Jest łączenie i potem pisze że nie może połączyć

Jeśli działa tylko przez twojadomena.pl:port, to znaczy że nie masz w przekierowaniu domeny wpisanego portu w rekordzie SRV, czyli w ogóle nie masz go ustawionego.

Tutaj masz jak powinno to być ustawione:

Dnia 6.02.2019 o 14:47, gosc123123 napisał:

Nazwa: _minecraft._tcp.twojeip.pl
TTL: Zostawiamy domyślnie 3600
Typ: SRV
Wartość: 0 0 port twojeip.pl

Nazwa: twojeip.pl
TTL: Zostawiamy domyślnie 3600

Typ: A
Wartość: twojeip.pl

Opublikowano
1 minutę temu, Franqex napisał:

Tak właśnie miałem skonfigurowane ale dodam rekordy jeszcze raz

Jak ustawisz rekordy, wyślij tutaj screena, aby sprawdzić czy są ustawione poprawnie.

Opublikowano

No dobra ale pomimo usunięcia rekordów dalej moge sie polaczyc przez domenahome.pl.pl:port także nie wiem czy ma to jakieś znaczenie 

Opublikowano
Przed chwilą, Franqex napisał:

No dobra ale pomimo usunięcia rekordów dalej moge sie polaczyc przez domenahome.pl.pl:port także nie wiem czy ma to jakieś znaczenie 

Nie miałeś nic usuwać, tylko wysłać screena jak są ustawione rekordy, aby zweryfikować czy są ustawione w sposób poprawny.

Aby nie wpisywać portu i łączyć się przez samą domenę np. domena.pl musisz mieć ustawiony rekord SRV.

Opublikowano

Dobra zrobiłem to ale dalej jest to samo a jak to jest możliwe że tamto ip ustawione było i działało a teraz nagle nie?

Opublikowano
2 minuty temu, Franqex napisał:

Dobra zrobiłem to ale dalej jest to samo a jak to jest możliwe że tamto ip ustawione było i działało a teraz nagle nie?

Rekordy domeny zmieniają się do 24 godzin.

A co do drugiego: normalnie działały bo masz dodane IP serwera do rekordu A, który jest poprawnie ustawiony.

Opublikowano

A to powinno działać po 24h? Bo jeżeli nie to będzie problem

Przed chwilą, gosc123123 napisał:

Masz domenę domyślną z pukawki i chunkmc.pl, o te Ci chodzi?

Tak

Z obu mogłem jeszcze wczoraj normalnie wejść z tym błędnym configiem na home.pl

Opublikowano

@Franqex najprawdopodobniej, znaczy to, że inne osoby, które próbowały się łączyć z serwerem wpisywały niepoprawne IP lub było to chwilę po założeniu serwera/podpięcia domeny. Rekordy DNS nie są updatowane od razu, w zależności od internetu u każdego updatują się po innym czasie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...