Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z poprawnym podpięciem domeny pod serwer i stronę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Mam problem z podpięciem serweru oraz strony pod domenę. Hosting www oraz domenę mam w serwisie nazwa.pl. Serwer minecraft na pukawka.pl Nie potrafię ogarnąć tego w panelu nazwa.pl tak by jednocześnie domena działała na stronie i serwerze w grze. W panelu mam przekierowanie na usługę w nazwa.pl oraz ręczną konfigurację DNS. W pierwszym przypadku potrafię ustawić stronę a w drugim domenę w grze. W jaki sposób zrobić by wszystko było na jednej domenie? Jestem zielony w tych sprawach. Chciałbym też zabezpieczyć serwer certyfikatem? Proszę o pomoc

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano
10 godzin temu, Ziomek64 napisał:

Hej,

Mam problem z podpięciem serweru oraz strony pod domenę. Hosting www oraz domenę mam w serwisie nazwa.pl. Serwer minecraft na pukawka.pl Nie potrafię ogarnąć tego w panelu nazwa.pl tak by jednocześnie domena działała na stronie i serwerze w grze. W panelu mam przekierowanie na usługę w nazwa.pl oraz ręczną konfigurację DNS. W pierwszym przypadku potrafię ustawić stronę a w drugim domenę w grze. W jaki sposób zrobić by wszystko było na jednej domenie? Jestem zielony w tych sprawach. Chciałbym też zabezpieczyć serwer certyfikatem? Proszę o pomoc

Było poruszane wiele razy, wystarczy poszukać, tutaj masz linki do tematów:

Opublikowano

@gosc123123 ale tam jest problem z home, a tutaj jest z nazwa.pl, panel jest całkiem inny, a podpięcie domeny wygląda całkiem inaczej i jest bardziej skomplikowane.

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano

@dawidex335 Nie różni to się niczym od innych paneli, wszędzie wygląda to tak samo.

W tym temacie wszystko kolega napisał: 

Dnia 1.02.2019 o 20:06, Catha napisał:

SRV: W nazwie hosta wpisujemy: _minecraft._tcp.twojeip.pl Głowna wartość rekordu: 0 0 port twojeip.pl

A:  W nazwie hosta wpisujemy: twojeip.pl Głowna wartość rekordu: ip naszego serwera bez portu np: 123.123.123.123

Opublikowano

To w takim razie nam pomóż, co gdzie wpisać, bo też mam z tym problem :P

Nazwa - TTL - Typ - Wartość

Mam takie 4 rubryki

Opublikowano

@dawidex335

Nazwa: _minecraft._tcp.twojeip.pl
TTL: Zostawiamy domyślnie 3600
Typ: SRV
Wartość: 0 0 port twojeip.pl

Nazwa: twojeip.pl
TTL: Zostawiamy domyślnie 3600

Typ: A
Wartość: twojeip.pl

Ponownie, kolega wszystko napisał :)

@Ziomek64 jeśli chcesz mieć certyfikat SSL, najłatwiej jest to zrobić przekierowując domenę tutaj: https://www.cloudflare.com/ 

Opublikowano
Przed chwilą, gosc123123 napisał:

@dawidex335

Wartość: 0 0 port twojeip.pl

Wartość: twojeip.pl

Ponownie, kolega wszystko napisał :)

@Ziomek64 jeśli chcesz mieć certyfikat SSL, najłatwiej jest to zrobić przekierowując domenę tutaj: https://www.cloudflare.com/ 

A gdzie nazwa hosta?

Opublikowano

@dawidex335 @Ziomek64

Już podaję jak to powinno wyglądać aby podpiąć domenę do serwera minecraft oraz do strony www:

1 rekord - podłączamy do strony www

Wartość: <IP SERWERA WWW>

2 rekord - podłączamy do serwera minecraft

Nazwa: mc.twojeip.pl

Wartość: <IP SERWERA MINECRAFT BEZ PORTU>

3 rekord - SRV (do Minecraft)

Wartość: 0 0 <PORT SERWERA MINECRAFT> mc.twojeip.pl

Proszę bardzo, w taki sposób trzeba ustawić rekordy, aby działały na serwerze Minecraft oraz na Serwerze WWW.

Opublikowano
10 godzin temu, Ziomek64 napisał:

Jesli chce przez cloud flare to musze ustawic to samo ale u nich oraz ich adresy na nazwa.pl?

Tak, musisz ustawić zewnętrzne DNSy domeny na DNSy cloudflare i dodać domenę na swoim koncie.

Opublikowano
1 minutę temu, Ziomek64 napisał:

Dodac domene na koncie nazwa.pl czy cloudflare?

Na cloudflare.

Musisz utworzyć konto i dodać domenę.

Na nazwa.pl

Musisz kliknąć TwojaDomena -> Konfiguracja -> Zewnętrzne serwery DNS i tam ustawiasz 2 serwery DNS:
adi.ns.cloudflare.com

kip.ns.cloudflare.com

• Marosking zmienił(a) tytuł na Problem z poprawnym podpięciem domeny pod serwer i stronę
Opublikowano

Domena jest utrzymywana na serwerach nazwa.pl - Takie coś wyskakuje. Domena w grze działa. Na serwerze dodałem domene i przekierowanie do katalogu glownego. Czegoś brakuje?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...