Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Upgrade komputera pod Hitfilm Express

Uberkox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, używam Hitflima do montażu od dłuższego czasu i powoli zaczyna dawać mi się we znaki problem wydajności mojego kompa. A jest on następujący:
Mam zamiar w najbliższym czasie powymieniać wszystkie części na te z nieco wyższej półki, niestety nie mam wystarczająco dużo kasy, by rozbudować go w całości i będę robić to po kawałku. Sęk w tym, że niekoniecznie wiem, co wymienić w pierwszej kolejności, ponieważ planowo mam przesiąść się z GTX 750 na 1070ti albo i 2070, a następnie gdzieś za ok. pół roku zamienić i5 3470 (3.2ghz) na np. i5 8600k albo jakąś i7 w podobnej cenie (oczywiście trzeba doliczyć do tego płytę i ramy, bo cholerny socket 1155). Poczytałem trochę artykułów na oficjalnym forum Hitfilma, obejrzałem ich filmik dot. tego tematu, ale nie jestem pewien, czy siedmioletni procek nie klęknie pod ciężarem 1070ti/2070 :/ , a znowu karta graficzna jest głównym źródłem mocy obliczeniowej wykorzystywanej w owym programie (z tego, co mi wiadomo, opiera się on o OpenGL). I nie, zmiana programu nie wchodzi w grę, jest dla mnie wygodny i koniec :P
Nie wspominam o ramach ani innych częściach z przyczyn wiadomych.

• Aive zmienił(a) tytuł na Upgrade komputera pod Hitfilm Express

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...