Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złożenie zestawu

Salur

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?  - nie miliony monet, w miarę najtaniej ale też bez przesady

Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)?  - w tym tygodniu

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu? - obecnie mam tylko kartę rx 480 8gb

Do czego ma służyć komputer? - fortnite, Cs, lol, streamowanie

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?  - nie

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?  - nie

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?  - nie

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?  - chce wykorzystać swoją rx480 8gb i dysk ssd 240gb, mile widziana obudowa rgb

Czy części mogą być używane? - nie, tylko nowe

Chciałbym aby zestaw posiadał możliwość rozbudowy w przyszłości. 

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Opublikowano

Podaj jaki masz budżet bo bez tego ciężko.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

Załóżmy maksymalnie 3-4tys.

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Opublikowano

Zestaw który umożliwi ci streamowanie na najwyższym poziomie. Możliwość dołożenia kolejnych kości ramu i wymiany karty graficznej na mocniejsza.  https://www.x-kom.pl/lista/zlijhu9ww

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

@Kaori.

Dziękuję bardzo, mógłbyś jeszcze zaproponować zestaw do 3tys? Chciałbym sobie porównać. :) 

Opublikowano

I bez zasilacza, chyba chomiki będą mu ten komputer napędzać. Intel nieopłacalny, szczególnie Intel bez odblokowanego mnożnika na płycie Z370 - marnowanie pieniędzy.

Zestaw na AMD za 3.5K - https://www.x-kom.pl/lista/dacfj9uuz

Procesor bardzo dobry pod streamowanie. Jeśli wolisz boxowe chłodzenie to wyrzuć Grandisa - wtedy będzie ładniej ale też głośniej i cieplej.

Opublikowano

https://www.x-kom.pl/lista/l5i21piqs tańszy zestaw za 3.5k oparty na procesorze ryzen 7 2700. Procesor ten w grach jest trochę słabszy od intela, ale za to lepiej radzi sobie w zadaniach profesjonalnych typu render filmów itp. Oba zestawy które stworzyłem umożliwią ci płynna grę i jednoczesne stremowanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...