Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial]Jak Koksić Daggerem

Xerio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To do roboty

Na sam początek powiem jak expić i zdobyć eq

Więc tak;

1-3 lv expimy na psach bijąc po 3-4 grupki

4-7 lv na wilkach dzikach

7-9 polecam bić niedźwiedzie tygrysy

9- 16 zdecydowanie na bezdusznych

16-18 na zaprzysiężonych, bądź zaczynać brać po grupkach dzikusów

18-25 można lurać na dzikusach bądź samemu expić na orkach tych na początku po jakieś 3 grupki

od 26-30 luramy na bo

od 30 lv czytamy księgi poli aż wejdzie na M/G/P i kupujemy sobie dobre eq jelon +30 śr zbroje itd później all opiszę i oczywiście dużo marmurów p.

expimy na poli na szponach i innych stworzeniach w v1 bijemy po 1 grupkę

można też expić na bo na poli do 35 lv później robimy sobie boja i expimy z resztą pt do 50 lv

później zaczynamy expić w v1 i brać po 4-6 grupek i tak do 60lv poźniej na v2 do 70 lv też na poli na boju też można ale na poli bedzie szybciej

Jak zdobyć eq na, 1 miejscu polecam poradnik pana Joaquin Phoenix ''50kk tydzień''

http://www.mpcforum.pl/topic/162747-tutjak-zarobic-50kk-w-tydzien/

Na 2 miejscu jest poradnik marcinvx lecz to jest nie ładnie tez daje duże zarobki

http://www.mpcforum.pl/topic/140319-tut-dobry-sposob-na-zarobek-dzieki-easymetin2/

Na 3 miejscu jest kucie ród i przerabianie

Eq na daggera powinno być takie od 30 do 50 lv później sami nabierzecie doświadczenia

to tak ;

Zbroja na 26/34/42/48 lv zależy od lv +7/8/9

wystarczy bon na 1/2 k hp

kd defa i speeda +3/4

Hełm na 21 lv +7/8/9 z bonem na trutke

5kątna/czarna +7/8/9 z nno

kolczyki z bonem na ludzi bądź na 10 zwinności

naszyjnik z bonem na 1/2k hp

Srebrna branża bądź jakaś branża z bonem na hp 1/2k

Jak kozy do expa tu dużo śr i kd do expa +9

jak do pvp to dużo w im i kd na dana rasę bądź na krytyka i przeszywke

Jak rozdawać skile?

Wersja do PvP ;

1.zasadzka-wirujący-chmura-szybki-krycie

2.wirujący-zasadzka-szybki-chmura-krycie

3.zasadzka-szybki-chmura-krycie-wirujący

4.szybki-zasadzka-wirujący-chmura-krycie

Wersja do PvM

1.zasadzka-wirujący-szybki-chmura-krycie

2.szybki-wirujący-zasadzka-chmura-krycie

3.zasadzka-wirujący-szybki-chmura-krycie

Wersja universalna

1.zasadzka-wirujący-szybki-chmura-krycie

Nie które wersje mogą się powtarzać!

COŚ O SKILACH DAGGERA!

Wirujący sztylet-dobry skil do pvp i pvm

jego + można wyciągnąć 3x dmg i otruć

ma wysokie wysokie dmg

-długo się ładuje i drogie ku

Zasadzka dobry skil do pvp

+bardzo wysokie dmg i bonus od krycia i jeżeli się uderzy w plecy

-małe dmg jeżeli się uderzy w przód i długo się ląduje

Krycie bardzo dobry skil do pvp

+ Dodaje dmg do zasadzki i szybkiego ataku,przeciwnik cię nie widzi i nie może cię bić ze skili

- krótko trwałe dlugo się ładuje

Szybki atak dobry do pvp i pvm

+Szybko atakuje i bonus od krycia

- małe dmg na małym poziomie skila i długo się ładuje

Trująca chmura dobry skil do pvp jeżeli jest na poziom m

+atakuje i truje

-małe dmg jeżeli jest mniej niż na m

z tematu to tyle poźniej dopisze licze na -

sygnature.png

Opublikowano

Dupa a nie poradnik, widać, że nic nie wiesz.

Piszesz o polimorfii, to akurat dobrze, tylko powiedz mi po co daggerowi który expi na poli zbroja na dużym + ? wystarczy mieć choćby tą na 1lvl z bonem na HP, po co przepłacać -.- Hełm przy poli jest nieistotny, bo marmur ma swój własny def(60)

Po co pięciokątna z NNO ? ogłuszy Cie coś na v1 czy v2 ? Lepiej kupić byle jaką tarcze z % na odbicie ciosów.

Po co kolczyki na ludzi ? Lepiej ebonity na HP

Po chuja Ci kozy do expa skoro potrzebny tylko jelon.

Podsumowując ; nic nie wiesz o daggerze.

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

Poza tym, do 30lvla można spokojnie expić ze swoim buffem na dzikusach.

Druga sprawa, po co chcesz czekać, aż poli wejdzie na P, na którym dopiero jest różnica pod wzgłedem długości marmura ? Wystarczy mieć na 1 i będzie git, bo wbicie poli na P zajmuje ok pół roku.

Ja grając ninją nie miałem w ogóle konia, wbiłem do 30 na dzikusach, potem od razu v1 do 36lvl i od 36lvl na v2. Nie mów mi, że niemożliwe bo akurat w metka grać umiem i jestem topkowiczem.

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

1. nie dam rady zlurowac? czlowieku na 15 lvl poszedlem lurwowac i padlem raz na 1000 ...

2. pomyliles sie z bulidem do PVM 1 i 3 to samo ;>

3. a zbrojka z duzym + i hp sie przyda jak zabraknie marmurkow :)

4. mam pytanko nawet 2 - czy 50+ kk wystarczy? oplaca sie robic boja na ninjy??

Opublikowano

Dupa a nie poradnik, widać, że nic nie wiesz.

Piszesz o polimorfii, to akurat dobrze, tylko powiedz mi po co daggerowi który expi na poli zbroja na dużym + ? wystarczy mieć choćby tą na 1lvl z bonem na HP, po co przepłacać -.- Hełm przy poli jest nieistotny, bo marmur ma swój własny def(60)

Po co pięciokątna z NNO ? ogłuszy Cie coś na v1 czy v2 ? Lepiej kupić byle jaką tarcze z % na odbicie ciosów.

Po co kolczyki na ludzi ? Lepiej ebonity na HP

Po chuja Ci kozy do expa skoro potrzebny tylko jelon.

Podsumowując ; nic nie wiesz o daggerze.

Ja tutaj uniwersalne eq przedstawiłem...

sygnature.png

Opublikowano

1. nie dam rady zlurowac? czlowieku na 15 lvl poszedlem lurwowac i padlem raz na 1000 ...

2. pomyliles sie z bulidem do PVM 1 i 3 to samo ;>

3. a zbrojka z duzym + i hp sie przyda jak zabraknie marmurkow :)

4. mam pytanko nawet 2 - czy 50+ kk wystarczy? oplaca sie robic boja na ninjy??

Nie za bardzo ale ja akurat robię posiadam w tej chwili ninje dagger 65 lv dobra do pvp i skile 3x g

i daggera 4x g 73 lv i jakoś mam militara i nie robi to wielkiej różnicy jeżeli bije z boja i militara oczywiście po za skilami ;)

Tak 50kk wystarczy

sygnature.png

Opublikowano

jak masz militara daje Ci duzo wiecej atk ;> wiec jest lepiej a starczy 50+kk na daggerka? ;> mam juz 15 medali jakie 5 katna +7 itp ale na zbrojke itp nie wiem czy starczy doradzcie ;o

Opublikowano

Tak tak biła mnie kotletem, idź podziękuj kolegom za tekst.

Uniwersalne eq ? Uniwersalne eq to sobie każdy sam dobiera kozaku, bo dużo możliwości w metku nie ma. Wytłumacz mi proszę, po co mi hp na uniwersalu skoro Dagger to postać zabójcza, potrafi położyć dwoma skillami ? Czemu nie lepiej brać stuffu na przeszywkę, żeby szybciej udupić mentala ? czemu nie lepiej brać krytyka, żeby szybciej udupić każdego ? Koleś po prostu nic o tej postaci nie wiesz, i nie miałeś nią wysokiego lvla.

Skąd wiem, że nic o tym nie wiesz ? Bo żeby zrobić taki gówniany poradnik jaki zrobiłeś to wystarczy pozlepiać poradniki z forum metka.pl i sobie sam napisać. Po drugie, robisz poradnik też do archera który jest trudną postacią i na bank nigdy nią nie osiągnąłeś minimum 40lvla. Nie znasz się i tyle.

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

albo skopiowałeś albo draggerem nigdy nie grałeś większość błędów wymienił Projektant który widać że gra draggerem

ps zostawiam -

Nic nie skopiowałem sam pisałem i wiem o tej postaci dużo loknij sobie wieczorem na tut to wszystko będzie poprawione pisałem go na szybko ale to się zmieni

sygnature.png

Opublikowano

Ta wiesz dużo, ale bullshitu. Na jakiej podstawie wiesz o tej postaci dużo ? Masz postać na privie z 99lvl ? Po prostu nic o niej nie wiesz, bo kompletne randomy walisz. Poradnik zresztą sam w sobie jest do dupy bo do dupy wygląda.

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

Ta wiesz dużo, ale bullshitu. Na jakiej podstawie wiesz o tej postaci dużo ? Masz postać na privie z 99lvl ? Po prostu nic o niej nie wiesz, bo kompletne randomy walisz. Poradnik zresztą sam w sobie jest do dupy bo do dupy wygląda.

To napisz lepszy jeszcze go w całości nie skonczyłem więc wiesz i skoncz mi z tym .dupa widać że nalogowo to mówisz

sygnature.png

Opublikowano

To zeby koksic daggerem ma znaczenie gdzie sie expi?

Jak koksic daggerem : eq +9, wybonowane i skille na G1... takie poradniki maja sens jak poradniki "jak rozpiac zamek blyskawiczny"

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nałogowo bo napisałem to słowo dwa razy ?

Po co go umieszczasz skoro nie jest skończony ? Trzeba nabić posty odpisując ludziom, że jeszcze nieskończony ?

Mogę Ci nagrać video tutorial bo tyle wystarczy, a pisać mi się nie chce, bo i tak pojawią się tacy jak ty, profesjonaliści którzy wiedzą lepiej bo opierają się na stereotypach.

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

Zgodzę się w 100% z Projektantem.

Podsumowując oba poradniki, Twoja wiedza o postaci jaką jest ninja jest na bardzo niskim poziomie. O ile poradnik dot. archera dało się "przełknąć", to tego niestety już nie.

Prócz zastrzeżeń jakie wymienił Projektant, dodam coś od siebie. Wydaje mi się, że eq uniwersalne nie istnieje- bo jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego.

Poza tym, mam wątpliwości czy za 50kk da się zrobić naprawdę dobrą postać od "zera", bo porządna zbrojka, przyjmijmy pod pvp, będzie kosztowała ze 30kk na luzie (mowa o starszych serwerach, ale i na nowszych ceny idą w górę), a dolicz do tego biżuterię z krytem albo PŻ...

I ostatnia uwaga- od kiedy to poradnik robi się w "odcinkach"? Chłopie, weź przysiądź do tego, zrób raz a porządnie, a nie wklejasz co chwile nowe części.

Mój poradnik, który jest w sygnaturze, robiłem całe 40 minut, i ludzie nie narzekali praktycznie na nic. To aż tak dużo czasu? Wolisz prowadzić polemikę i udowadniać, że nie znasz się na tym co robisz?

Tym razem leci "-", bo w taki sposób + się nie nabija...

Opublikowano

Sam myślę po co daggerowu poli na takim lvl, do expa mu jest nie potrzebna nawet po 70 lvl jest nadal zbędna chyba, że bijesz bossy powiedział bym, że poli i taki jelonek to bardziej do archera bo on głównie expi na marmurkach i + zbroi jest zbędnym możesz mieć nawet +0 i tak to nie wpłynie na dmg które otrzymujesz najbardziej się liczny HP najlepiej bony o największej wartości i KD wital+4 do tego potem coś na Unik,Blok lub Odbicie (choć w sumie odbicie raczej nie bardzo). Moim zdaniem beznadziejnie opisane..

LOOK

Coś dla stałych spamerów:

Lekcja korzystania z forum część 1

A tu część 2^^

943906349.png

Opublikowano

Jak sie chce wydajnie expić to poli na 1 i jazda, więcej lvli poli to strata kasy na niższym lvlu. Jak się ma już dobre eq end-gameowe to wtedy można myśleć o poli, ale wcześniej nie ma sensu. Dagger to maszyna do kasy na v2 kiedy to na nowych serwach ja grałem, byłem pierwszy na v2 i po prostu te tarcze na 21/41/61 schodziły jak bułeczki na rynku :) Jeszcze jedna rzecz, w miarę postępu TRZEBA inwestować w KU które drogie nie są, dagger ma dużo kasy więc nie można się cackać i codziennie wydać te 300-400k na KU.

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

zal cie klego wirujacy sztylet -dorgie ku omg wez sie udlaw

on jest po 50-100k a ty wyskakujesz tu z drogim ku chcesz dam ci poradnik jak wbic lvl i miec pr0 ninje

1-30 na mh luramy na dzikusach 30-50 pt na bo 50-70 v2 luramy 70-up las

staty

wit2:zr1

skill zasadzka wirujacy chmura szybki krycie

itemy kozy+9 sr 20+ lwiej +9 buty+9 branza+9 kolce+9

i juz masz super ekstra kox rox xde hwdp build dagera

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

zal cie klego wirujacy sztylet -dorgie ku omg wez sie udlaw

on jest po 50-100k a ty wyskakujesz tu z drogim ku chcesz dam ci poradnik jak wbic lvl i miec pr0 ninje

1-30 na mh luramy na dzikusach 30-50 pt na bo 50-70 v2 luramy 70-up las

staty

wit2:zr1

skill zasadzka wirujacy chmura szybki krycie

itemy kozy+9 sr 20+ lwiej +9 buty+9 branza+9 kolce+9

i juz masz super ekstra kox rox xde hwdp build dagera

Ty sobie chyba żarty stroisz na onyksie almanachu i innych serverach jest po 400 k więc po co nabijasz sobie bezsensowne posty?

sygnature.png

Opublikowano

@jagła- nie wiem co napisać... Załamała mnie Twoja wypowiedź. Masz zamiar do 70 lvl lurować? Szczerze życzę Ci powodzenia. Z takim podejściem potęga ninji zanika, bo jak zarobisz na eq?

Odpowiedź jest prosta- używając wszelakiej maści botów. Ale nie wszyscy tak robią. I co wtedy, hę?

Jeżeli nie masz nic mądrego do powiedzenia, to nie mów. Wszak milczenie jest złotem.

Opublikowano

haha chmura slaba ? ty chyba sobie zarty robisz... chmura na P wali bardzo duzo...

IDIOT, IDIOT EWRYŁER !!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...