Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warto wracać na global?

szot1304

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, tak jak w temacie jak myślicie warto zacząć grę na Globalu w 2019? ta gra jeszcze żyje? ile jest ludzi? czy to już tylko strata czasu i lepiej na jakimś privie pobiegać. Jeśli warto to jaki server jest najlepszy na świeży start i najbardziej aktywny?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co Ty gadasz? haha, większość graczy koncentruje się w okół globala - helheim prawie full, midgard i alfheim ma serwery pow. 50% a w weekendy 70%. Aktualizacje na bieżąco, mnóstwo eventów, jak ktoś gra aktywnie i ma chęci to można śmiało postać ubrać i grać for fun, wiadomo że exp był jest i będzie wolny, na wyższych etapach gry trzeba zainwestować kaskę na bostery albo dużo czasu poświęcić w grę. Prywatne serwery to dno, zanim wróciłem do globala sprawdziłem kilka z nich, np. battle of asgard (stał 2-3 tygodnie), muhard (już res acc i nowa wersja^^), a te "long term" to full donate sets. Gram na gmo od 2-3 tygodni, 370lv acc set. Nie ma porównania, prywatne serwery to maszynka do nabijania hajsu i nic więcej, lepiej grać na spokoju, że jutro rano Ci postaci nikt nie usunie. Takie moje zdanie. Btw. na helheim graczy z Polski można liczyć w setkach ...

Ja wybrałem alfheim, większe możliwości, mniej wysoko lvl postaci. 

Opublikowano

Global to serwer specyficzny, był okres gdzie gra na globalu nie była dla każdego, ale teraz? Wiadomo, że bez wkładu ogromu pracy i aktywnej gry lub sporej ilości $ nie staniemy się top over top, zwłaszcza w kilka dni, ale na prywatnych serwerach przecież też kupuja f.o sety za kase i są do przodu? Mając trochę oleju w głowie można "szybko" znaleźć swoją niszę i zbierać dobytek na lepszy gear, w między czasie eventy, darmowe seale i zbliżamy się do 800+.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...