Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FenixWorld

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PViZXqK.png

Przygotowujemy pliki w wersji 1.02R tak,
aby gra na naszym serwerze nie była jedynie pogonią za resami.

Dołącz do dyskusji na forum!

Strona Główna

Forum Serwera

Discord Serwera

HsezA0v.png

Nazwa serweraFeniX-World

WersjaSeason 2

Max il. Graczy Online1000

Godziny działania24/7

Serwer dedykowany : Tak

Pliki premium :  Tak (Xteam)

Zbalansowane postacie : Trwają testy

VPSGmMG.png

Exp:  Dynamiczny

0 rr : 15 x

1 rr : 14 x

2 rr : 13 x

3 rr : 12 x 

4 rr : 11 x

5 rr : 10 x

6 rr : Statyczny 10 do xx resów.

Drop: 25%

Opóźniacz resów : 72h

Maksymalny reset : xxxx

Reset statystyk : Nie

Webshop : Nie

Donate : Nie

VIP : Nie

Server : Free to Play

CashShop : Nie

Maksymalny Level : 400

Maksymalne Statystyki : 32767

Jewel of Soul : 60%

Jewel of Soul + luck : 70%

Jewel of Bless : 100%

Jewel of Life : 65%

Maksymalny Level Item : +13+28

Guild : 100 lvl

Maksymalna liczba sojuszu w guild : 1

Maksymalna liczba graczy w guild : 20

Maksymalna liczba graczy w guild (dark lord) : 20

MG level : 220

DL level : 250

System Reset : Reset wykonujemy na stronie po osiągnięciu 400lvl.

1 Reset - Free -> Cofka 270lvl

2 Reset - 10 Jewel of Guardian -> Cofka 290lvl

3 Reset - 10 Jewel of Guardian + 10 Energy Fruits -> Cofka 310lvl

4 Reset - 10 Jewel of Guardian + 10 Energy Fruits + 10 Stamina Fruits -> Cofka 330lvl

5 Reset - 10 Jewel of Guardian + 10 Energy Fruits + 10 Stamina Fruits + 10 Agility Fruits -> Cofka 350lvl

6 Reset - 10 Jewel of Guardian + 10 Energy Fruits + 10 Stamina Fruits + 10 Agility Fruits + 10 Strength Fruits + Excellent Item+10 Cofka 270lvl

7 Reset - 10 Jewel of Guardian + 10 Energy Fruits + 10 Stamina Fruits + 10 Agility Fruits + 10 Strength Fruits + 10 Command Fruits + Excellent Item+10 -> Cofka 290lvl

8 Reset - 10 Jewel of Guardian + 10 Energy Fruits + Excellent Item+10 -> Cofka 310lvl

9 Reset - 10 Jewel of Guardian + 10 Energy Fruits + 10 Stamina Fruits + Excellent Item+10 -> Cofka 330lvl

10 Reset - 10 Jewel of Guardian + 10 Energy Fruits + 10 Stamina Fruits + 10 Agility Fruits + Excellent Item+10 -> Cofka 350lvl

11 Reset - 10 Jewel of Guardian + 10 Energy Fruits + 10 Stamina Fruits + 10 Agility Fruits + 10 Strength Fruits + Excellent Item+10 -> Cofka 270lvl

12 Reset - 10 Jewel of Guardian + 10 Energy Fruits + 10 Stamina Fruits + 10 Agility Fruits + 10 Strength Fruits + 10 Command Fruits + Excellent Item+10 -> Cofka 290lvl

13 Reset - 10 Jewel of Guardian + 10 Energy Fruits + Excellent Item+10 -> Cofka 310lvl

14 Reset - 10 Jewel of Guardian + 10 Energy Fruits + 10 Stamina Fruits + Excellent Item+10 -> Cofka 330lvl

15 Reset - 10 Jewel of Guardian + 10 Energy Fruits + 10 Stamina Fruits + 10 Agility Fruits + Excellent Item+10 -> Cofka 350lvl

16 Reset - 10 Jewel of Guardian + 10 Energy Fruits + 10 Stamina Fruits + 10 Agility Fruits + 10 Strength Fruits + Excellent Item+10 -> Cofka 270lvl

17 Reset - 10 Jewel of Guardian + 10 Energy Fruits + 10 Stamina Fruits + 10 Agility Fruits + 10 Strength Fruits + 10 Command Fruits + Excellent Item+10 -> Cofka 290lvl

18 Reset - 10 Jewel of Guardian + 10 Energy Fruits + Excellent Item+10 -> Cofka 310lvl

Co 6 reset dostajecie Nagrodę, którą możecie użyć do ulepszenia swojego dowolnego itemu o 1 opcję exce,

można do itemka nie exce użyć wtedy staje się on exce.

px1i9BT.png

DK : 5 | 6

DW : 5 | 6

Elf : 5 | 6

MG : 7

DL : 7

zd2hc2C.png

+10 : 55% (+Luck: 65%)

+11 : 50% (+Luck: 60%)

+12 : 45% (+Luck: 55%)

+13 : 40% (+Luck: 50%)

51ChYIc.png

BOK +1 : Lether, Pad, Vine

BOK+2 : Wind, Scale, Bone, Bronze

BOK+3 : Brass, Spirit, Sphinx

BOK+4 : Guardian, Legendary, Dragon, Plate

BOK+5 : Black Dragon, Grand Soul, Divine, Unicorn

3gREyZ8.png

Blood Castle

Castle Siege

Chaos Castle

Crywolf Event

Nightmare Event

Devil Square

Red Dragon Invasion

Golden Invasion

Kalima (Kundun)

Loren Deep Event

White Wizard Invasion

Quiz Event

2xwzHkY.png

Chcemy postawić serwer który nie będzie miesięcznym niewypałem , ale trwającą rozgrywka na długie miesiące. Aktualnie trwają pracę nad konfiguracją serwera oraz strony. Dokładniejsze informacje zostaną podane tydzień przed startem wraz z nową publikacją.  Z naszej strony jesteśmy zagwarantować stabilność serwera biorąc pod uwagę pliki , hosting , forum , reklamę . Zachęcamy do zgłaszania pomysłów na forum w odpowiednim dziale , a także do dyskusji na naszym discordzie. 

Opublikowano

Cos mi ten server smierdzi uzytkownikiem Cinu, a jego servery krotko stoja ale moge sienie mylic;)  

Jezeli to nie pomysl cina to chetnie zawitam uwielbiam s2

Opublikowano
54 minuty temu, Talmud napisał:

Cos mi ten server smierdzi uzytkownikiem Cinu, a jego servery krotko stoja ale moge sienie mylic;)  

Jezeli to nie pomysl cina to chetnie zawitam uwielbiam s2

Cinu jest w administracji :41_pensive:

• Aive zmienił(a) tytuł na Zapowiedź - Fenix-World| Exp: Dynamiczny | Drop : 25| Long Term |
Opublikowano

Takie serwery nie mają prawa bytu w dzisiejszych czasach...

Odpuście sobie :) 

Stare dobre czasy nie wrócą.

sygnatura.png

Opublikowano

Czy ma prawo bytu czy nie to sprawa indywidualna, kto będzie chciał grać to zagra... 

nie chcesz to nie wbijaj i nie komentuj bo to zbedny spam ziomuś.

Co do Cina to jest w Administracji ale nie tylko on. 

Nie jest głównym adminem.

Wiem, że to spory projekt i będzie teraz testowany przez dłuższy czas.

Zapraszam wszystkich którzy chcą pograć w  stare s2 od xteam.

Pozdrawiam

Opublikowano

Fajna inicjatywa z tym s2, i fajnie, że w ogóle ktoś chce się bawić w oldschool, ale moim zdaniem taki system resetów to strzał w kolano :-)

Opublikowano
6 godzin temu, slonikk napisał:

Fajna inicjatywa z tym s2, i fajnie, że w ogóle ktoś chce się bawić w oldschool, ale moim zdaniem taki system resetów to strzał w kolano :-)

System reset nie podlega dyskusji bo patrząc szerzej creation nie był do tej pory "szanowanym" kamykiem . Idąc dalej tym tokiem myślenia Soczki będą dostępne w sklepie za zen , co daje możliwość wykorzystania zbędnego w późniejszym etapie gry zenu. 

21 godzin temu, Exmod napisał:

Cinu jest w administracji :41_pensive:

Zgadza się Cinu jest w administracji lecz serwer tworzy zgrana ekipa gdzie każdy pełni swoją rolą. 
Ponadto na serwerze nie będzie żadnego VIP oraz innych przywilejów za PLN . 

Jeszcze raz chcielibyśmy zaprosić do składania propozycji , a także testowania. 

Miłego wieczoru życzy ekipa Fenix-World

Opublikowano
2 godziny temu, Uchiha. napisał:

Jak z helperem ? Będzie dostępny tez na komende z opcją zbierania ?

Opis komendy atak , pick up  znajdziesz Tutaj.

Informacje oraz wszelkie zmiany będą podawane w pierwszej kolejności  Tutaj .

Zapraszamy do zgłaszania swoich spostrzeżeń , pomysłów , problemów właśnie na Forum Serwera.

Pozdrawia Team Fenix-World.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o moje zdanie to nie zagram, nie chodzi tutaj o ustawienia czy administracje. Chodzi tutaj o sam sens gry którego niestety NIE MA.

Wracamy do tej gry aby wrócić w czasie, jednak gdy wbijemy już ten 30 40 50 80 czy nawet 150 res, mamy full statystyki oraz eq gra traci sens, po prostu nie ma co robić.

Nie lubimy nowych eventów z s5 s8 czy s15 bo są "nowe" nieznane- sam ich nie lubię, nigdy powyżej s6 nie grałem bo to dla mnie zbyt nowe. Jednak to nowości nadają sens grze....

Dlaczego nie zagram?

MuO i ta wersja to cholernie ciekawe połączenie które daje nam setki godzin ciekawej gry jednak jeżeli chodzi o mnie oraz mam wrażenie wielu z nas przychodzi później rozczarowanie, nie ma "kontynuacji"  Przykładem są serwery Cina które stały raz to dłużej raz krócej..... wbiliśmy dobre staty oraz eq... i co dalej?   Chętnie pograłbym ale po prostu szkoda mi czasu bo znam efekt końcowy- niestety.

Ja nie zagram, poczekam miesiąc, dwa trzy może nawet ROK! kiedy to konta będą "rozdawane bo kończę gre, bo nie ma ludzi"

Moim osobistym spostrzeżeniem jest to aby nagroda nie była co 6 ale co 20 czy nawet 25 resów.... Chcemy wartościowe kamienie? Chcemy zdobywać itemki? Obniżmy szanse na drop kamienia oraz pralkę! Będzie walka o javele, zeny oraz itemy... A w chwili obecnej? "Zrobię seta +13, będę zbierał javele przy okazji sprzedam cos tam, dostane nagrode, kupie ze dwie i mam item z 2/3/5 opcjami!" --> czynność powtórz przez kolejne 80 resów i mamy full eq.  Jeżeli chodzi o moje zdanie aby wydłużyć czas życia serwera oraz ciekawą gre- zejdzmy z pogoni za resami, wejdźmy na etap poszukiwania dobrego eq KTÓRE NIE ZROBI SIĘ SAMO!

Może by tak "wymusić" aktywność graczy? 

- Każde 1000 "Sign of Lord" - podbicie przedmiotu +1 (przy relatywnie niskiej szansie w pralce) 

Kojarzycie sytuacje aby ktoś kiedykolwiek tym handlował? Bo ja osobiście NIE, może to właśnie tego typu nowości będą "ciekawostką"

- Eventy - takie to proste a zarazem trudne. Dawno nie widziałem dobrych eventów o nagrody które będą się np sumować(stałą walutą wygranej w evencie mogą być np Sign of Lord)

- Licytacje o stałej porze z góry przewidzianymi nagrodami(np 5 pozycji, 4 dostępne przez licytacja tydzien wczesniej, jedna jako niespodzianka ostatnia)

Pomysłów jest wiele, dobrych graczy coraz mniej.

Opublikowano

Wtrącę tylko, że każda gra się kiedyś kończy. 

Jakby zrobić resy co 20 to pomyśl ile zajmie wbicie opcji. Ogranicznik co 3 dni =60 dni by wbić jakąś opt exc. 

Nie oszukujmy się w mu grają starzy wyjadacze i taki system jaki zaproponowałeś jest kiepski. 

To ma być hard ale nie jakiś ultra.

Pozdrawiam

Opublikowano

Chyba kolega liczyć nie umie... Shuqi napisał że co 20rr nagrodę i tego tyczy się post... czytaj wszystko a później komentuj.

Pozdrawiam

• Aive zmienił(a) tytuł na [S2] Zapowiedź - Fenix-World
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...