Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakup pendrive 32gb?

Vanqisz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Planuje zakup pendrive 32gb 3.0 w cenie tak do 30-50 zł, ogólnie ma mi służyć do przerzucania na niego filmów i podłączenia do TV więc prędkość zapisu fajnie jakby była w miarę dobra, bo te 5MB/s max już mnie wkurza na moim 2.0. Będzie on bardzo często używany, więc musi być solidny, ale za taką cenę jaką podałem może być z tym problem. :P

Oczywiście chciałbym się zasugerować kimś kto sam posiada jakiegoś dobrego pena w rozsądnej cenie i mi go poleci, bo nie oszukujmy się, wartości podane przez producenta mogą być zazwyczaj zakłamane.

Pzdr.

;=)

Opublikowano

Najlepiej to zastanów sie na kieszenią z dyskiem SSD zwykłym albo M.2.  Kopiowania będą w sekundach a nie w minutach jak na pena. 
Peny działają dobrze na konkretnych sprzętach , często przy zmianie sprzętu naprawdę ciężko uzyskać dobre parametry odczytu i zapisu. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jednak zostałbym przy penie, w przyszłości na pewno będę nad tym myślał. Mam swoje typy co pendrive'ów:

- ADATA S102 Pro 32 GB USB 3.0

- Patriot PenDrive Supersonic Boost XT 32GB USB 3.0

- Sandisk 32GB Ultra Flair 3.0

- Mach Xtreme Technology Lx 32Gb 90 3.0

Co sądzicie?  :12_slight_smile:

;=)

Opublikowano

Kingston posiada prędkość zapisu tak z 15 MB/s, trochę mało z 10 więcej i bym na pewno brał.

Najlepiej jakby się nie nagrzewał za bardzo, bo byłby podłączany na długie godziny. 

;=)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...