Skocz do zawartości
  • 0

Pytanie

Autor tematu Napisano

Witam mam pewien dziwny problem a mianowicie gdy gram np w LoL'a to mam +/- 110fps i po jakims czasie gdy ruszam myszka fps wynosi 30-40 zmienia sie czulosc myszki z 800 na jakies 8000 w dodatku gdy ja ruszam to sa dziwne zaciecia dzwieku ten problem wystepuje co 2-3h czasem po 15minutach i musze  resetowac pc .  problem nie wystepuje tylko w lolu ogulem na pulpicie i wszedzie.

 

Specifikacja : i3-540 3.07ghz ( ja mam 3.8ghz dodam ze przed podkrecaniem problem byl juz)

MSI GTX 960 2GB ( wszystko stock nie podkrecane)

RAM 8GB 2X4 GOODRAM 1333MHZ

PLYTA GLOWNA GA-H55M-S2H

Zasilacz MODECOM FEEL 420 ( https://www.ceneo.pl/13509456?se=Y0dwsx96F-7bICyuzIHxUB7H0C1TBDZh&gclid=Cj0KCQiA68bhBRCKARIsABYUGifDKausDCoWBJPGSgQVXbF-mk4mOpWLkC5GoTeZfY4CQoHXTp70uQgaAiw_EALw_wcB )

 

jesli zly dzial przepraszam jak i za wszelkie bledy ort .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

12 odpowiedzi na to pytanie

Polecane posty

  • 0

Zobacz czy nie grzeje się procesor. Miałem tak kiedyś, pomogło mi wgranie systemu od nowa, ale myślę, że są inne sposoby na wyjasnienie problemu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pani Kasia

  • 0
Autor tematu Napisano
20 minut temu, Maksasioros napisał:

Zobacz czy nie grzeje się procesor. Miałem tak kiedyś, pomogło mi wgranie systemu od nowa, ale myślę, że są inne sposoby na wyjasnienie problemu.

Na pulpicie mam 43-46 stopni 

w wocie na ultra juz okolo 53 stopnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Program antywirusowy jest? Bo nie wiedzieć czemu ale wydaje mi się iż jest to jakiś robak, zainstaluj malwarebytes, jeżeli wyrzuci jakieś to zapewne system do reinstalu. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Autor tematu Napisano (edytowany)
7 godzin temu, Dum3l20 napisał:

Program antywirusowy jest? Bo nie wiedzieć czemu ale wydaje mi się iż jest to jakiś robak, zainstaluj malwarebytes, jeżeli wyrzuci jakieś to zapewne system do reinstalu. 

co do antywirusa nie mam ale juz pobieram malwarebytes

 

EDIT:

wykrylo 11 bledow

Edytowano przez MarcelYapegi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Błędy były w czym? Klucze rejestru, biblioteki dll? Czy może trojany? 

Skąd inad zalecany będzie i tak pewnie format. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Autor tematu Napisano
4 godziny temu, Dum3l20 napisał:

Błędy były w czym? Klucze rejestru, biblioteki dll? Czy może trojany? 

Skąd inad zalecany będzie i tak pewnie format. 

nie wiem kazalo do kwarantanny dac to dalem potem zkasowalem. od wczoraj nie ma zadnego problemu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

A no to chyba ze się poprawiło. W takim razie odinstaluj tego antywirusa bo tylko na 3 dni jest darmowa wersja premium i resztę poszukaj jakiegoś innego darmowego, bądź zainstaluj tego avasts chociaż by. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Autor tematu Napisano
12 godzin temu, Dum3l20 napisał:

A no to chyba ze się poprawiło. W takim razie odinstaluj tego antywirusa bo tylko na 3 dni jest darmowa wersja premium i resztę poszukaj jakiegoś innego darmowego, bądź zainstaluj tego avasts chociaż by. 

spk wrazie co dam jeszcze znac bo to nigdy nie wiadomo nie raz mialem ze ten problem sam znikal i sie pojawial

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Zaktualizuj sterowniki do płyty, głównie te związane z kontrolerem dysku i USB. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Dnia 14.01.2019 o 20:36, Ktosiu napisał:

Zaktualizuj sterowniki do płyty, głównie te związane z kontrolerem dysku i USB. 

wiesz jak nie specjalnie sie orietuje 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

jest z ostatniej chwili problem wrocil i stwierdzilem ze po wpinam po zamieniam porty usb czy to nie wina usb i gdy wyjalem klawiature z portu usb to ruszajac myszka problem znikł 

nwm czy to wina portu usb czy klaw

 

https://www.ceneo.pl/47523563 taka klaw tylko bez myszki od kolegi za  15zl kupiona

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pani Kasia

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
Okienko zamknie się za 5 sekund...