Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Właściciel powstającej sieci serwerów MC szuka ludzi do współpracy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zwracam się z propozycją do wszystkich, którzy chcieliby realizować się jako współtwórcy nowej sieci serwerów. Na tę chwilę najbardziej potrzebni są aktywni budowniczy z dużym zapałem do pracy. Mile widziane także osoby ogólnie kreatywne, które kipią ciekawymi pomysłami dzięki którym określimy ostateczny kształt projektu. Nie musicie być omnibusami, wystarczy, że macie duże doświadczenie jako gracze.

Wychodzę z założenia, że każdy powinien mieć szansę wykazania się. Nie oczekuję nie wiadomo czego, chcę po prostu zobaczyć co macie sobą do zaprezentowania. Po okresie próbnym jest szansa na stałą współpracę. Jak wiadomo wiele rzeczy wychodzi w praktyce, a więc ciężko z góry wierzyć każdemu i montować ekipę bez jakiegokolwiek zapoznania się. Dlatego chciałbym troszkę przyjrzeć się waszej pracy na początek.

Nie przychodzę z pustymi rękami - do dyspozycji jest wysokiej klasy, 8-rdzeniowy serwer dedykowany bazujący na Xeonie, 64GB ramu, bardzo dobre, stabilne łącze symetryczne 500mbps o wyjątkowo niskiej latencji. Całością administruję całkiem skutecznie, mając wieloletnie doświadczenie i zawodowo zajmując się tymi rzeczami. Oznacza to, że nie będziemy dłubać palcem w piaskownicy na zasadzie "jak coś zrobicie to się pomyśli nad jakimś serwerem i ruszymy" albo "na razie 20 slotów, a jak się rozwinie to może zwiększymy do 100". Zaczniemy od 500 slotów.

Zaczynam tę przygodę zaskakując poniekąd samego siebie, bo jeszcze wczoraj chciałem jedynie przekazać w dobre ręce nadwyżkę zasobów serwera, ale po paru rozmowach doszedłem do wniosku, że chyba nie tędy droga. A MC bardzo lubię i zawsze chciałem coś mieć w tej branży, więc właściwie czemu nie spróbować. Niekoniecznie z wielkim parciem na kasę bo i tak już teraz dopłacam do tego, ale może chociaż zwrócą się koszty z czasem.

Żeby było jasne, nie próbuję kreować się na jakiegoś master'a, który zjadł wszystkie rozumy i będzie dzielił i rządził. Trochę lat już mam, doświadczenia również, chcę podejść na luzie do sprawy, ale jednocześnie trzymać rękę na pulsie no bo ktoś musi i bez takiej osoby nie będzie nic. I myślę, że w tej roli dobrze się sprawdzę, a przy okazji również jako technik. Mam sporo pomysłów, zamierzam działać aktywnie, a nie siedzieć i wydawać rozkazy.

Możecie, jako budowniczy i osoby kreatywne, liczyć na moje pełne wsparcie - od przyznania osobistego realmu developerskiego po możliwość dodawania przeróżnych pluginów, modów, itp. żeby zobaczyć co wam w duszy gra. Jak mawiają starzy Indianie - Sky's the limit ;)

Jeżeli ktoś, poza budowniczymi i kreatywnymi, czułby się na siłach i chciałby coś wnieść do projektu - to też dajcie znać.

Reasumując, piszcie. Wstępny kontakt proponuję na PW, a następnie przejdziemy na discord albo TS. Od razu zaznaczę, że nie jestem zbytnio rozgadany, często bywam mocno zajęty i raczej wolę pisać niż mówić.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...