Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon do 1000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuje wymienić mojego Xiaomi Redmi 5 Plus na coś mocniejszego, a tego zostawić do służbowego telefonu.

Moje wymagania:

-czytnik linii papilarnych

-podczerwień (pilot)

-wyświetlacz 6 cali około (tak standardowo jak w Pocophone, redmi note 5, mate 20 lite itp.)

-notcha nie ma dla mnie znaczenia, może być jeżeli nie będzie wyjścia

-usb-C

-dużo modyfikowalnych systemów i root (chce czystego androida, żeby miał normalne menu i był minimalistyczny

-interesują mnie głównie flagowce typu xiaomi, lub podobnych producentów, nie chce snapdragona 450 itp.

-używane, dlatego licze na okazję

-ant+

-pojemna bateria

-ładowanie indykcyjne

Jeżeli telefon nie ma minimum 4000mHa, USB-C, czytnika linii i wsparcia ant+ to już nie interesuje mnie. To musi mieć.

Mogę dopłacić, bo i tak wezmę go na raty na allegro, czy nowy czy używany (wolę używki, bo ludzie często obniżają cenę od razu o parę stów).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pocophone tak jak wspominałeś, sam jestem użytkownikiem i szczerze polecam. Kosztuje co prawda 200zł więcej niż chcesz ale skoro mówisz, że mozesz dopłacić to jest dobre wyjście. 

Opublikowano

@Krzysztofnowak ale teraz mam jego niewiele gorszego brata Redmi 5 Plus... bez sensu kupować telefon, który ma jedynie minimalnie lepszy procesor.

@SITOFPS a pocophone obsługuję ładowanie indukcyjne, lub inne z moich wymagań?

@IMrChrisI to stary Snap 821, to było dobre z 2 lata temu :/

Opublikowano
12 godzin temu, JacoH napisał:

@Krzysztofnowak ale teraz mam jego niewiele gorszego brata Redmi 5 Plus... bez sensu kupować telefon, który ma jedynie minimalnie lepszy procesor.

@SITOFPS a pocophone obsługuję ładowanie indukcyjne, lub inne z moich wymagań?

@IMrChrisI to stary Snap 821, to było dobre z 2 lata temu :/

https://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/xiaomi-mi-a2-32gb-zloty.bhtml

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano

Skoro dwie stówki mógłbyś dopłacić to fajnym wyborem obok F1 byłby Xiaomi Mi Mix 2. Co prawda posiada słabszą baterię nić w F1 (3400mAh według mnie wcale to nie aż tak mało 1-2 dni wytrzyma), ale według mnie ma troszkę lepszy aparat ze stabilizacją obrazu, podobna wydajność, posiada NFC, będzie tańszy.

Opublikowano
Dnia 21.01.2019 o 22:03, JacoH napisał:

a pocophone obsługuję ładowanie indukcyjne, lub inne z moich wymagań?

Żaden z omawianych powyżej smartfonów nie obsługuje ładowania indukcyjnego, wg mnie tutaj będziesz musiał iść na kompromis, to nie jest domena smartfonów na tym pułapie cenowym. Indukcję będziesz miał w Galaxy S7, swoją drogą, wciąż bardzo dobrym smartfonie, ale to jakieś 1400 zł trzeba mieć (chyba, że upolujesz używkę, a tego nie polecam) no i to znacznie mniejszy wyświetlacz.

Wg mnie; odpuść indukcje i weź LG G6 - czysty andek, tak jak chcesz, wciąż mocny hardware, bardzo dobry wyświetlacz, IP68. 

Opublikowano

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

W takim razie albo zmniejsz wymagania albo zwiększ przedział cenowy. Bo ja również chciałbym mieć komputer do najnowszych gier na najwyższych detalach za 1500zł.

Opublikowano

@5elephant Galaxy S7 za 1400zł jest nieopłacalny. To już przestarzały model i w tej cenie można już szukać używanych S8. 
Być może, autora zainteresuje Honor Play, z którego osobiście na co dzień korzystam. Telefon posiadający wszystkie najważniejsze funkcje. Bateria spokojnie wystarczy Ci na dwa dni użytkowania, posiada czytnik linii papilarnych i stałe wsparcie producenta. Niestety, w tym modelu jak i w większości nowych telefonów marki Huawei całkowicie leży opcja modyfikowania telefonu pod względem systemu, może coś się w tym zmieni - nie wiem.

Jeśli nie interesuje Cię moduł NFC, zainteresuj się Pocophone F1, dobra propozycja, ale ma trochę odstraszającego - małego notcha, na którym mało mieści się powiadomień. Model Xiaomi nadrabia szybkością, osobiście uświadczyłem, że w niektórych przypadkach wygrywa pod względem wydajności z Honorem.

Wcześniej wspomniany LG G6 to dobry wybór pod kątem aparatu, który w poprzednio wymienionych przeze mnie modelach jest trochę zaniedbanym elementem. To ciekawa propozycja, jeśli szukasz stabilnego  telefonu do codziennej pracy. Jest bardzo poręczny, minusem jest mała bateria, która może Cię zawieść przy dłuższej konieczności pozostania bez dostępu do ładowarki. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wracam do was znowu, dalej nie kupiłem telefonu, ale jestem zmuszony. 

Niestety mój Redmi 5 Plus kończy żywot po spotkaniu z betonem wysiadając z auta :/

**Tutaj miała być długa wypowiedź**

Ale potrzebuje telefonu z ratami 0% (allegro najlepiej), używany, nowy, powystawowy (Ważne, żeby był w dobrym stanie):

Wymagania: dobry procesor i wgl, 6 cali około wyświetlacz, jack 3.5mm

W co celuje:

-Pocophone F1

-Samsung Galaxy S8+

Co jeszcze kupię do 1200-1400zł jeszcze mocniejszego?

Opublikowano

Poczekać na nowego Xiaomi ;) albo ASUS ZenFone 5Z ZS620KL https://www.x-kom.pl/p/435173-smartfon-telefon-asus-zenfone-5z-zs620kl-6-64gb-dual-sim-granatowy.html szybszy procek Qualcomm Snapdragon 845 + 6 Gb ram 

Ekran Super IPS+ mega kolory + 2246 x 1080 

Świetny aparat

Wejście słuchwkowe

NFC

W promocji za 1544 zł

Polecane słuchawki!
Superlux HD681
Superlux HD669 - Mam polecam!
HyperX Cloud I i Alpha i Stringer

Opublikowano

Pocophone będzie ok, to bardzo wydajny układ z całkiem dobrym aparatem. i pojemnym akumulatorem. https://www.sferis.pl/smartfon-xiaomi-pocophone-64gb-bluetooth-wifi-gps-lte-dualsim-64gb-android-81-kolor-niebieski-p597593 tutaj sferis ma go w ratach 0%, ominiesz prowizję allegro to i trochę taniej będzie. Gorsza od np. samsunga jest tylko jakość wykonania, nie jest to materiały z górnej półki. Coś za coś, przy takiej kwocie z czegoś trzeba było zrezygnować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...