Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stała zmiana wartości FPS w grach

Adder.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Od dłuższego czasu borykam się ze znaczącym spadkiem FPS-ów w grach. Dobrym przykładem będzie CS:GO. Na moim komputerze na początku miałem w grze 200-260 FPS, a teraz przy takich samych i niższych ustawieniach mam ich ok. 120. 

Nie przeszkadza mi to szczególnie, ale problem pojawia się, gdy chce pograć w inne gry. Teraz np. chciałbym pograć w Assassin's Creed Odyssey i pomimo spełniania minimalnych wymagań systemowych sprawa wygląda tak, że gra jest obciążona 1460 MB na 1024 MB możliwych, czyli prawie 400 MB więcej, przez co w grze mam 15-20 FPS no i generalnie grać się nie da. Podobnie jest przy GTA V, tylko tam minimalnie lepiej gra chodzi.

I teraz pytanie: 
Z czym to może być związane i czy mogę to jakoś naprawić choć minimalnie, aby było to 30 FPS +? Bo nie wierzę, żeby z moim komputerem się nie dało. Po prostu nie.

Oczywiście moje specyfikacje:

Windows 7

8 GB RAM

GPU GTX 750 

CPU AMD A10-5700

Tak - wszystko w tle mam wyłączone, kompletnie wszystko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...