Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prywatny serwer MU na VPS

Janu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym postawić sobie serwer dla znajomych na Vps. Znalazłem kilka poradników jak to zrobić na plikach S6 albo 97d+99 items. Tylko problem polega na tym, że oni tam stawiają te serwery na swoich komputerach a ja szukam poradnika jak postawic taki serwer na VPS. Pliki mam klienta mam tylko nie wiem jak sie za to zabrać i od czego zacząć.  Może krąży gdzies w internetach taki poradnik a jeżeli nie to może znalazł by się ktoś obbeznany kto by trochę mi pomógł. Pozdrawiam.

• Aive zmienił(a) tytuł na Prywatny serwer MU na VPS
Opublikowano
1 godzinę temu, Janu napisał:

Witam, chciałbym postawić sobie serwer dla znajomych na Vps. Znalazłem kilka poradników jak to zrobić na plikach S6 albo 97d+99 items. Tylko problem polega na tym, że oni tam stawiają te serwery na swoich komputerach a ja szukam poradnika jak postawic taki serwer na VPS. Pliki mam klienta mam tylko nie wiem jak sie za to zabrać i od czego zacząć.  Może krąży gdzies w internetach taki poradnik a jeżeli nie to może znalazł by się ktoś obbeznany kto by trochę mi pomógł. Pozdrawiam.

Podstawa serwera jest jego działanie na VPS , teraz na zwyklym pc to chyba nikt nie stawia :)

Róznica jaka jest przy uruchamianiu serwera:
- W plikach podajesz IP Zew( o ile dobrze pamietam to w ConnectServer i w MapDataList czy cos podobnego w folderze data)  swojego VPS.
-Odblokowac w firewallu ConnectServer i GameServer-y. (jak nie mozesz calej aplikacji to tylko porty. Dla CS 44405 a dla gs 99600 -99603 "pisze z pamieci wiec moge sie mylic co do liczb"

gif.gif

Opublikowano
13 minut temu, mattgoodbye napisał:

Podstawa serwera jest jego działanie na VPS , teraz na zwyklym pc to chyba nikt nie stawia :)

Róznica jaka jest przy uruchamianiu serwera:
- W plikach podajesz IP Zew( o ile dobrze pamietam to w ConnectServer i w MapDataList czy cos podobnego w folderze data)  swojego VPS.
-Odblokowac w firewallu ConnectServer i GameServer-y. (jak nie mozesz calej aplikacji to tylko porty. Dla CS 44405 a dla gs 99600 -99603 "pisze z pamieci wiec moge sie mylic co do liczb"

A masz może jakis tutorial jak to zrobić krok po kroku, albo byłbyś chetny mi pomóc postawić taki serwer? i jaki system postawić na tym vps? 

Opublikowano
Dnia 26.12.2018 o 21:40, Janu napisał:

A masz może jakis tutorial jak to zrobić krok po kroku, albo byłbyś chetny mi pomóc postawić taki serwer? i jaki system postawić na tym vps? 

Windows Server a jaki to nie wiem , najnowszy :P Przy zakupie VPS na pewno zobaczysz ktory jest najnowszy mozliwy.

Jest wiele poradnikow ,  ja osobiscie niestesty nie mam czasu

gif.gif

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli masz vps z windows server, to z mojej perspektywy nie ma żadnej różnicy. Trochę trzeba pokombinować i działa jak na domowym komputerze. Sam korzystałem ze standardowych tutoriale. Jednakże jak się nie ma totalnie pojęcia o stawianiu serwerów to już inna bajka. Proponuję na swoim postawić serwer, a dopiero kupować vps i brnąć głębiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...