Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile serwer o podanych specyfikacjach może utrzymać graczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie, serwer skyblock z ok 40 średnio obciążającymi pluginami

parametry:

CPU: Intel i7 6700K 4GHz

Pamięć RAM: 4096 MB

Ilość vCPU: 2

Typ dysku: SSD

i co byście polecali na optymalizację serwera tak aby można było jak najwięcej na tej maszynie pomieścić graczy

Opublikowano
11 minut temu, MarmarukHD napisał:

40 obciazajacych pluginow 4gb ramu ale raczej nie za duzo osob pogra stabilnie. ;d max 30 ;o

Żeby tylko tyle aby było stabilnie. Przy takich parametrach to może być tykająca bomba. Dołóż trochę ramu bo tylko to CI może przeszkodzić, bo raczej procesor powinien dać radę.

Opublikowano

Chłopaki zależy mi żeby maszyna uciągnęła 40 graczy. Mogę dołożyć do 8GB ramu ale nie uważacie że to strata pieniędzy? :)

Opublikowano

Strata, ale przy 4 gb serwer może Ci się samoczynnie wyłączyć z braku zasobów, mimo tego, że serwer 'zabiera' więcej zasobów niż potrzebuje (rezerwuje).

Byś musiał sam sprawdzić czy tyle Ci wystarczy ;)

• Marosking zmienił(a) tytuł na Ile serwer o podanych specyfikacjach może utrzymać graczy?
Opublikowano
Dnia 25.12.2018 o 20:41, lufawjezdza napisał:

Chłopaki zależy mi żeby maszyna uciągnęła 40 graczy. Mogę dołożyć do 8GB ramu ale nie uważacie że to strata pieniędzy? :)

Duza strata jedynie , ze masz tyle hajsu na reklamy, ze ci sie to zwrociXD aczkolwiek tryb skyblock maszynka do zarabianie pieniedzy raczej nie jest ;-; 

Opublikowano
12 godzin temu, MarmarukHD napisał:

Duza strata jedynie , ze masz tyle hajsu na reklamy, ze ci sie to zwrociXD aczkolwiek tryb skyblock maszynka do zarabianie pieniedzy raczej nie jest ;-; 

No cóż, postanowiłem że postawię na 8 GB, 60 slotów i po prostu zainwestuje więcej w YT ;)

Dzięki panowie za odpowiedzi :D

Opublikowano
9 godzin temu, lufawjezdza napisał:

No cóż, postanowiłem że postawię na 8 GB, 60 slotów i po prostu zainwestuje więcej w YT ;)

Dzięki panowie za odpowiedzi :D

I sluszna decyzja, mam nadzieje ,ze sie zwroci i wszystko sie uda! trzymam kciuki, powodzenia :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...