Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonat
Opublikowano

Mam AMD Athlon X2 4800+ (2,5GHz na rdzeniu). Włączam kompa i odpalam 4 metki z FB i użycie sięga 30%. Po jakimś czasie (30min) Zużycie procesora wzrasta do 90% a nawet czasem 100% i tak się utrzymuje. Czemu tak się dzieje? Można to w jakiś sposób zmienić? Czego to może być wina? Dodam że temp pracy procka to 37 stopni. Za pomoc +!!!

Opublikowano

Dzieje się tak, bo może włączasz jakieś filmy na yt? korzystasz ogólnie z kompa. Jeśli tak, to możliwe, że na początku komp ci się "rozgrzewa". A temperaturą się nie martw. Aż pozazdrościć takiej na 100% obciążeniu :P

heheher.png

Kwicze skilla.

Piszę co myślę, jeśli cię uraziłem moją odpowiedzią, to idź się schowaj.

Opublikowano

Ja mam nowego kompa win 7 procek 3ghz ram 3gb i jak wlaczam wiecej niz 1 okienko metka to mam zuzcie procka ok.60%. Po 1h komp sie wylacza bo sie przegrzewa ^^ brr..... A na starym kompie -512mb ram, 1.8ghz moge wlaczac 5 okien a i tak sie niewylaczy , tylko lagi ;] . Da sie cos zrobic z tym zuzyciem procka?

star_10.png

Pomogłem .? Daj + .!

Metin2 PL S7 Almanach - 62lv ON - I'm back.

dajplusa.gif

86330748.gif

Opublikowano

Ja mam nowego kompa win 7 procek 3ghz ram 3gb i jak wlaczam wiecej niz 1 okienko metka to mam zuzcie procka ok.60%. Po 1h komp sie wylacza bo sie przegrzewa ^^ brr..... A na starym kompie -512mb ram, 1.8ghz moge wlaczac 5 okien a i tak sie niewylaczy , tylko lagi ;] . Da sie cos zrobic z tym zuzyciem procka?

Nie nie da ;/ Poprostu za duże przeciążenie nic nie poradzisz ;)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Wow :P

2xUP to nieźle...

mi odpala 4 metki :P a razmu nie mam dużo ^^

Ale wylaczam ALL .

tylko metin chodzi....mam programami zwiekszoną szybkosc systemu i przy kazdym wlaczaniu defrag i optymalizacja ;)

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Opublikowano

Tak to niestety jest, metin ma strasznie stary silnik.. Metin nie wykorzystuje zasobów kompa czy coś, on je po prostu wpierdala, tak dokładnie! Ja też Athlon X2 2.6 taktowanko, 2 metki i 100%, tak o. W wpierdzielaniu ramu nie wspomnę - ponad 300 MB na proces, to rozbój w biały dzień..

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Opublikowano

AMD bardzo słabo się kręcą... Do kręcenia tylko Intele...

Chyba niepoważny jesteś ;) Poczytaj sobie o prockach w wersji Black Edition ;D Ponadto zwykłe AMD'eki też się da kręcić, wystarczy dobre chłodzenie i płyta no i oczywiście jakaś tam wiedzę by to nie była przejażdżka w 1 stronę xD

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...