Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Freezy obrazu, chwilowe lagi

marcinos132

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przychodzę do was z dość trudnym jak dla mnie problemem do rozwiązania. Mianowicie w wakacje postanowiłem zrobić mały upgrade mojego komputera. W zamawianym komplecie znalazły się:

• Płyta głowna
  • Procesor intel core i3-8100 3.6ghz
  • kości ram 2x4 GB 2400 Mhz
  • dysk ssd goodram 120 GB

Wymieniłem także grafike lecz było to wczesniej kiedy przestała działać wcześniejsza. Wybór padł na gigabyte gtx 1050 2 GB.

Problem zaczął się po tym upgrade kiedy to podczas grania( najcześciej) po prostu czasami lapie lagi na kilka milisekund nawet do okolo 2 sekund, lecz czasami obraz zatnie się całkowicie a dzwięk róznie zazwyczaj jest w tle ( np słysze jeśli ktoś coś mówi na teamspeak'u). Nadal nie znalałem gdzie leży przyczyna i jak to naprawić dlatego proszę o pomoc. Boje się, że może paść wiecej cześći co bedzie bolało mój portfel :D. Cztery części wymienione wczesniej są jeszcze na gwaracji, dlatego tworzę tego posta teraz.

• Aive zmienił(a) tytuł na Freezy obrazu, chwilowe lagi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...