Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkręcenie i5 2500K 3.30ghz

ganjasklad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów :) 

zastanawia mnie jedna opcja z procesorem, dlatego pisze ten post ;) 

czy przy takim sprzęcie mogę podkręcić procesor i5 2500K 3.30GHz do 4.3GHz, bądź do jakichkolwiek większych GHz niż te 3.30?

płyta główna od Gigabyte 

karta graficzna GTX 1050 2gb (przybliżona ilość całkowita 4gb - tak mi pokazuje w narzędziu diagnostycznym chodź karta graficzna 2gb)

Ram 8gb (jeżeli wgl ma to wpływ na podkręcenie)

Zasilacz PENTAGRAM p9202-5 , 550W 

jak coś jeszcze ma wpływ na podkręcenie procesora dopiszę jeżeli będzie potrzeba :) na razie chcę wiedzieć czy wgl mogę coś działać z takimi parametrami PC.

• Aive zmienił(a) tytuł na Podkręcenie i5 2500K 3.30ghz
Opublikowano
18 minut temu, Nachwile1 napisał:

Płyta by musiała obsługiwać podkręcanie i odpowiedni cooler aby schłodzić procesor.

A jak sprawdzić czy płyta obsługuje podkręcanie i jaki cooler? Przecież jak teraz odpowiednio chłodzi to dlaczego miała by nie chłodzić po podkręcaniu do np 

4ghz

Opublikowano

Lepiej nic nie rób skoro tak strasznie zajmujesz sie tematem podkręcania że nawet nie potrafisz udzielić koledze odpowiedzi na pytanie JAKĄ MASZ PŁYTĘ GŁÓWNĄ, JAKIE MASZ CHŁODZENIE i w sumie to czego brakuje JAKIE MASZ PAMIĘCI.  

Podkręcanie nie polega na tym że ktoś powie jak masz ustawić, musisz wszystko zrobić sam, dobrać napięcia,  inne ustawienia i wymienić chłodzenie na odpowiednie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...