Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS4 a brak internetu

Elitos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam pytanie dotyczące ps4 oraz gier na tą konsolę. Czy brak połączenia z internetem uniemożliwi mi konfigurację nowej konsoli oraz brak możliwości grania w tryb offline ? Czy gry normalnie się instaluja bez połączenia z internetem ?

Opublikowano
2 godziny temu, Elitos napisał:

Cześć mam pytanie dotyczące ps4 oraz gier na tą konsolę.

Czy brak połączenia z internetem uniemożliwi mi konfigurację nowej konsoli oraz brak możliwości grania w tryb offline ? Nie, konsola nie musi być podłączona do internetu podczas pierwszego uruchamiania i ewentualnej konfiguracji ustawień. W teorii w ogóle nie musi być podpinana pod neta, ale warto choćby od czasu do czasu przejść się do znajomego, który poświęci Ci kilka minut i zainstalować aktualizacje systemowe. Nie wiem jaki tam model masz zamiar kupić, ale jeśli upatrzyłeś sobie PS4 Pro, to pierwsze modele miały jakiś starszy FW, w którym jeszcze nie było dodanej opcji Boost Mode, która pozwala na uzyskanie większej ilości FPSów w grze. To samo tyczy się możliwości podpięcia dysków zew. czy wszelakich poprawek stabilności oprogramowania systemu. Podobnie jest z grami, które potrafią być kapryśne jeśli chodzi o stare oprogramowanie konsoli, po prostu ich nie zainstalujesz póki system niezostanie zaktualizowany - mowa tutaj oczywiście o najnowszych grach, które wyszły jakoś niedawno, lub dopiero wyjdą w przyszłości.

Czy gry normalnie się instaluja bez połączenia z internetem ? Patrz wyżej oraz przed zakupem lepiej sprawdzić czy aby na pewno dana gra nie potrzebuje stałego połączenia z internetem żeby w ogóle była możliwość grania w nią. Z tego co pamiętam, to jest kilka takich tytułów. No i oczywiście podobnie jak w przypadku aktualizacji systemowych, w grach też mamy aktualizacje, które poprawiają coś, albo dodają nową darmową czy też płatną zawartość.

819531478353821175209.gif

• Aive zmienił(a) tytuł na PS4 a brak internetu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...