Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana procesora - pomoc w wyborze

IAstek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pierwszy raz proszę o pomoc w ten sposób. Jeżeli wybrałem zły dział proszę mnie przenieść :)

Niedawno przerobiłem komputer Hp Compaq dx7400 więc tak: Wsadziłem tam Kartę graficzną, Gainward GeForce 8600GT, 2 dyski hdd 120gb i 250gb, Ram ddr2 x2 4gb, Procesor Intel core 2duo 2 rdzenie 2.33Ghz E6550.

I sprawa jest tak chciał bym taki procesor żeby nie spalił płyty socket 755 Myślałem o Intel xeon X5560

Proszę o szybko pomoc.

• Aive zmienił(a) tytuł na Zmiana procesora - pomoc w wyborze
Opublikowano

To myśl sobie dalej, na pewno nie spali bo nie pasuje do płyty.  O procesorach tej klasy możesz na razie pomarzyć na tym czymś. 
W sumie wymiana płyty i procesorów  to grosze, procesory dwa tanie jak barszcz a płyta prawie jak kiełbaski do barszczu. ;) 

Tylko Core 2 Quad albo Extreme, ale patrząc na gniota biurowego to raczej zasilacz nie wytrzyma nawet tych procesorów. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
Dnia 10.12.2018 o 23:59, Ktosiu napisał:

To myśl sobie dalej, na pewno nie spali bo nie pasuje do płyty.  O procesorach tej klasy możesz na razie pomarzyć na tym czymś. 
W sumie wymiana płyty i procesorów  to grosze, procesory dwa tanie jak barszcz a płyta prawie jak kiełbaski do barszczu. ;) 

Tylko Core 2 Quad albo Extreme, ale patrząc na gniota biurowego to raczej zasilacz nie wytrzyma nawet tych procesorów. 

Zasilacz jest zmieniony :) Miałem w tym  komputerze i3 ale koledze sprzedałem :P

Ile ta płyta obsługuje pamięci operacyjnej ?

Opublikowano

i3??  Chyba w snach albo sam nie wiesz co miales. 

google, strona producenta i sobie sprawdz co masz.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...