Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak głównego miejsca spawn dla graczy - opinie użytkowników

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dziś do was pytanie. Otóż co byście powiedzieli na alternatywę dla serwera z gildiami z wieloma urozmaiceniami. Jednym z poważnych urozmaiceń byłby brak głównego spawnu. Na całej mapie byłoby aktywne pvp, gracz nie mógłby czuć się nigdy w 100% bezpieczny (nawet w swojej gildii). Gracze po wejściu po raz pierwszy na serwer zostaliby rozrzuceni w losowe miejsca po całej mapie. Po śmierci również miejscem respawnu byłaby losowa lokalizacja. Mapa również byłaby ograniczona, co by doprowadziło do częstych interakcji między graczami. Na mapie znajdowałyby się dane punkty np. mob sprzedający klucze do skrzynek itp. Na całej mapie pojawiałyby się co jakiś czas itemy/bossy. Komendy takie jak: /tpa, /home byłyby dostępne dla każdego, ale mam pomysł, by zrobić aby działały w danych godzinach, np. 15:00-20:00 komendy byłyby wyłączone a na całej mapie pojawiały się ciekawe rzeczy, to by zmuszało graczy do wyłącznie biegania po mapie i interakcji z innymi. Dodam jeszcze, że gracz po pierwszym wejściu/respawnie mógłby otrzymywać tymczasową ochronę przed jakimikolwiek lub częściowymi obrażeniami oraz skrzynkę z losowymi itemami.

Co myślicie o takim pomyśle? Czy ma to przyszłość? 

Opublikowano

@RychuGaming pomysł bardzo ciekawy lecz jeśli chodzi spawna był już chyba jakiś serwer o ile się nie myle bez niego. Zawsze można by było spróbować :p Jeśli potrzebujesz jakiejś pomocy mogę pomóc przy realizacji ;)

Opublikowano
Dnia 10.12.2018 o 20:37, kubaxdev napisał:

@RychuGaming pomysł bardzo ciekawy lecz jeśli chodzi spawna był już chyba jakiś serwer o ile się nie myle bez niego. Zawsze można by było spróbować :p Jeśli potrzebujesz jakiejś pomocy mogę pomóc przy realizacji ;)

Jest już mnóstwo takich serwerów. Zwykle nie cieszą się dużą popularnością bo gracz który na niego wchodzi, widzi zwykły minecraftowy świat który może sobie sam utworzyć, na własnym serwerze, na jakimkolwiek hostingu za 5 złotych. 

Opublikowano
11 godzin temu, Cubixor napisał:

Jest już mnóstwo takich serwerów. Zwykle nie cieszą się dużą popularnością bo gracz który na niego wchodzi, widzi zwykły minecraftowy świat który może sobie sam utworzyć, na własnym serwerze, na jakimkolwiek hostingu za 5 złotych. 

Podałbyś przykłady takich serwerów?

• Marosking zmienił(a) tytuł na Brak głównego miejsca spawn dla graczy - opinie użytkowników
Opublikowano

Moim zdaniem to nie jest dobry pomysł. W takim miejscu można umieścić najpotrzebniejsze rzeczy, typu regulamin serwera, informacje dla gracza itp, a nie posiadając takiego miejsca, skutkuje zbędnym spam'em na serwerowym chacie bzdurnymi pytaniami. ;)

Opublikowano

W takim razie wpadłem na rozwiązanie wyżej wymienionych problemów i chyba widziałem je już na jakimś serwerze. Gdyby tak zbudować skromny spawn na koordynatach 0,0,0 i uniemożliwić teleportację do niego komendą, wtedy byłoby to jedyne miejsce na serwerze, gdzie PvP byłoby wyłączone, i znajdowałyby się tam wszelkie informacje o serwerze, regulaminy itp. Gracze po zapoznaniu się z nimi wyruszaliby przed siebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...