Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Full hp i mana

VRUMaster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuje skrypta który powoduje że po uzyskaniu kolejnego levela uzupełnia hp i mane na maxa.

Z góry dziękuję

A i potrzebowałbym też możliwość kupywania od npc manasów i hp fluidów które mają po x użyć

Opublikowano

To gdzieś w source musisz poszukać: player.cpp

Przy funkcji od awansu.

Kiedyś też się naszukałem TFS 1.2 - 7.4 ale znalazłem. 

Cytat

A i potrzebowałbym też możliwość kupywania od npc manasów i hp fluidów które mają po x użyć

To będziesz musiał dodać nowy item. Do Tibia.dat dodajesz nowy item z spritem mana fluida (żeby był stackable) potem dodajesz go do items.otb i masz stackujące się manasy które musisz tylko oskryptować.

Opublikowano

Dodałem nowe dwie fiolki przez Noxitu Sprite Editor. Zapisałem i skonwertowałem do tibia.dat

Następnie dodałem item do klienta przez program Dateditor by Black Demon 7.6 (tylko to było kompatybilne z 7.6). 

Zrobiłem wszystko według instrukcji :https://otland.net/threads/adding-sprites-into-your-server.150276/

Wszystko poszło dobrze.

Następnie odpalilem otitemeditor -> File -> Import old -> wybrałem tibia.dat -> następnie items.xml -> Load otb -> items.otb -> znalazlem dodane itemy, zmieniłem nazwy, dalem stackable, pickupable itp. , zapisałem.

Odpaliłem serwer, wpisuje /i 5090 1 i crash -.-

Opublikowano

podczas dodawania w dat editor też dałem stackable, pickupable i useable.

Sry pomyliłem się klient tibii debuga dostaje jak zespawnuje ten item

najlepiej by bylo gdyby można było znaleść w otitemeditor fiolki czerwona i niebieska i dac im mozliwosc stackable ale w edytorze jest tylko pusta fiolka :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...