-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Barmox
Barmox
HotKeySet("{F1}","myExit") $atakuje = False func myExit() MsgBox(1,"Stop Bota","Bot zatrzymany") ;Nic istotnego w działaniu bota. Exit EndFunc WinActivate("KingsRoad | Free Online Browser RPG - Google Chrome") ;Aktywuje okno z grą while 1 startmapy() ;Funkcja w której postać biegnie do npc startmisji() ;Bot wybiera questa i go akceptuje po czym po wejściu klika auto attack i przełącza zmienną $attack na true sleep(4000) while($atakuje) if PixelGetColor(658, 846) = 0xB6D32D Then ;Jeżeli w miejscu pojawi się "End Level" w tedy $atakuje zmienia się na false i pętla się kończy $atakuje = False Else EndIf WEnd if $atakuje = False Then MsgBox(1,"Stop Bota","Bot zatrzymany") ;Tutaj do sprawdzenia czy działa (nie działa) EndIf WEnd func startmapy() MouseClick("left",1242, 408) Sleep(2500) MouseClick("left",157, 591) sleep(300) MouseClick("left",409, 762) EndFunc Func startmisji() if PixelGetColor(447, 917) = 0x901B14 Then MouseClick("left",1231, 824) sleep(200) $atakuje = True EndIf EndFuncPosiadam problem z botem do gry Kings Road. W grze trzeba masterować questy by dostawać za nie specjalną walutę ale to nie istotne.
Problem mam z tym, że chciałbym żeby bot podczas robienia się misji nic nie robił. Mam świadomość, że po prostu można zrobić to na sleepach jednak nie interesuje mnie to. Wykminiłem sobie to tak, że po wejściu do misji i kliknięciu auto attack zmienna zmienia się na true i w tedy dzieje się ta pętla i do czasu póki w dokładnym miejscu nie znajdzie się pixel o kolorze przycisku zakończenia misji doputy quest będzie trwał.
(if PixelGetColor(658, 846) = 0xB6D32D Then)
Jednak nie działa a po wejściu do misji wyskakuje mi, że zmienna jest false.
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.