Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który mikrofon wybrać?

Barmox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, planuję zakupić sobie nowy mikrofon.

Zainteresowały mnie 2 modele: Mikrofon Trust MICO USB lub Neewer NW-800

Który wybrać, czy może jednak znajdę jakiś lepszy do 100zł?

Posiadam zintegrowaną kartę dźwiękową Asus Sabertooth P67 ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.

Opublikowano

Posiadanie zintegrowanej karty dźwiękowej ma znaczenie, bo jeśli podłączysz mikrofon bezpośrednio do niej to jakość głosu będzie inna niż w przypadku podłączenia go do karty dźwiękowej USB dołączonej do zestawu z mikrofonem.

Oba mikrofony są najlepsze jak na budżetowe peryferia, ja bym wziął trusta albo dopłacił 50/100zł za inny, lepszy od tych dwóch mikrofon.

Decyzja należy do Ciebie.

Opublikowano

Po drobnym przejrzeniu jednak chyba zdecyduję się na Neewera.

Patrzyłem testy Trust'a i sama karta dołączona do zestawu się raczej nie nadaje do użytku (bynajmniej tak wywnioskowałem z jego testów) I wydaje mi się, że Neewer NW-800 lepiej brzmi. 

Mikrofon zamówię juro więc może w środę przyjdzie i w tedy dodam do tematu swoje odczucia. 

edit:

Mam pytanie czy do tego neewera będę musiał dokupić coś takiego jak "phantom power" ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...