Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

dominik305

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam postawiłem serwer na plikach zeusa i mam na nim w zakładce grzybiarz kupony i is i teraz moje pytanie czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak dodać do tego is jakieś własne rzeczy np dodać jakieś itemy i co najważniejsze Awatary/portrety do kupienia lub ogólnie czy da się jakoś dodać na serwer własne portrety/awatary  pytam bo chciałbym zrobić coś takiego że osoby które coś robią przy serwerze się by odróżniały od zwykłych graczy tym że mają nowe awatary  

Opublikowano

Nikt Ci raczej za free nie pomoże, biorąc pod uwagę to, że nieliczne serwery takie coś posiadają.

No chyba że coś tam umiesz kodować to ktościk naprowadzi Ciebie na to 

Opublikowano

W bazie wykonujesz query np.

UPDATE user_data SET face1 = 20, face2 = 0, face3 = 0, face4 = 0, face5 = 0, face6 = 0, face7 = 0, face8 = 0, face9 = 0, face10 = 0 WHERE user_id = <TWÓJ_ID>

i do /res/sfgame/char/human m/ wrzucamy plik z avatarem nazwany human_mund20.png wymiary najlepiej 300x300

Opublikowano
1 godzinę temu, Lujekk napisał:

W bazie wykonujesz query np.

UPDATE user_data SET face1 = 20, face2 = 0, face3 = 0, face4 = 0, face5 = 0, face6 = 0, face7 = 0, face8 = 0, face9 = 0, face10 = 0 WHERE user_id = <TWÓJ_ID>

i do /res/sfgame/char/human m/ wrzucamy plik z avatarem nazwany human_mund20.png wymiary najlepiej 300x300

nie do końca wiem co to są query 

czy mógł byś mi to wyjaśnić

z góry dziękuję  

Opublikowano
2 minuty temu, dominik305 napisał:

nie do końca wiem co to są query 

czy mógł byś mi to wyjaśnić

z góry dziękuję  

w phpmyadmin masz konsolę to tam wklej ten kod i wykonaj

Opublikowano

wkleiłem ten kod kliknąłem wykonaj 

na początku był błąd ale usunąłem        "<TWÓJ_ID>"

i zadziałało  

ale mam mały problem mianowicie 

nie mam  /res/sfgame/char/human m/

mam rozumieć że tego nie ma w bazie danych ? ( bo szukałem i nie mogłem znaleźć  ) 

więc poszukałem po prostu w plikach serwera i rzeczywiście jest folder res i mam w nim plik sfgame555

uruchamiam go programem JPEXS Free Flash Decompiler

i nie mam tam żadnego char

no chyba że jest to gdzieś indziej a ja po prostu szukam w złym miejscu 

Opublikowano

ftp czyli np jak włączę się z serwerem przez filezille to jestem w tedy na ftp serwera  tak ?

i kolejne pytanie bo ja w res mam tylko to 

106efc216d540.png

i jak widzicie mam sfgame555 i keidy w niego wchodzę zaczyna mi się pobierać a w nim mam  to 

f931401a76517.png

nie mogę znaleźć char 

Opublikowano

Musisz pobrać grafiki res i pobrać swf gilu żeby brało grafiki z twojego FTP i wtedy wgrywasz ten avatarek

Opublikowano

pobrałem Pliki serwerowe by Gilu [1.0.3] i czy ja mam tylko podmienić jakieś pliki czy mam wywalić wszystkie pliki i postawić serwer od nowa na tych plikach 

zawartość "Pliki serwerowe by Gilu [1.0.3]"

b445655baa321.png

z góry przepraszam za to że was męczę bo biorę się za rzeczy których nie potrafię robić ale od zawsze miałem takie małe marzenie żeby mieć własną grę przeglądarkową a mając prywatny serwer sf po części się tak czuję jak bym miał własną grę :/ ale mniejsza 

47 minut temu, Lujekk napisał:

Musisz pobrać grafiki res i pobrać swf gilu żeby brało grafiki z twojego FTP i wtedy wgrywasz ten avatarek

skąd wziąć grafiki res czy to co jest w plikach gila wystarczy ? bo jest tam tylko 

20b3bb33ab203.png

Opublikowano
5 godzin temu, dominik305 napisał:

ftp czyli np jak włączę się z serwerem przez filezille to jestem w tedy na ftp serwera  tak ?

Tak dokładnie. Jak sama nazwa mówi. Sam nawet użyłeś tego słowa

baner.png

Opublikowano

dobra czyli to akurat wiedziałem ale co z resztą z tym że nie mam tego char 

3 godziny temu, Lujekk napisał:

mam pliki gila tak jak mówiłem na górze dałem parę zdj z tym że nie mam tego char a w res mam tylko fonts 

• Aive zmienił(a) tytuł na Portret/Awatar - problem
Opublikowano

ale skąd wezmę pliki do tego katalogu ?

i mam go utworzyć w ftp 

/res/sfgame/char/human m/

czyli  sfgame(w moim przypadku sfgame555) mam otworzyć JPEXS Free Flash Decompilerem i w nim utworzyć ten folder char 

tak ?

i co z human m

tez mam utworzyć taki folder ? 

Opublikowano

po sprawdzeniu

17 godzin temu, Norbertsons napisał:

Wydaje mi się, że będzie ciężko dodać katalog w pliku Flash ale mogę się mylić

masz 100% racji nie da się go utworzyć więc gdzie go utworzyć ? samo utworzenie tych folderów na ftp wystarczy ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Norbertsons napisał:

Wystarczyć nie wystarczy ale na pewno wiele pomoże

więc co jeszcze powinienem zrobić ? 

2 godziny temu, Norbertsons napisał:

mam problem bo po tym jak zmieniłem sfw na to gila to język serwera zmienił się na niemiecki 

1.PNG

jak znów ustawić żeby domyślnie był polski ?

Opublikowano

przepraszam zapomniałem edytować bo już sobie wcześniej  z tym poradziłem  ale mam problem z awatarem bo zrobiłem te foldery 

/res/sfgame/char/human m/

w human m  wrzuciłem zdj w png 

300x300 

o nazwie human_mund20

czyli wszystko tak jak miało być ale w grze mój awatar zmienił się tylko tak :

5f255e00f3f44.png

co zrobić żeby zmienił się awatar bo tylko mi zniknęły oczy itd ale stary wygląd awatara został 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...