Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka obudowa do komputera?

Mistrz2014

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuję pomocy w wyborze obudowy do komputera, do wydania mam ok 500 zł +/- 100zl jeżeli będzie to wartę. Posiadam i5 4690k z chłodzeniem macho rev a Gigabyte Radeon R9 290 chciałbym aby było w miarę cicho i chłodno co możecie mi polecić?.

Opublikowano

Za 599zł https://www.x-kom.pl/p/400557-obudowa-do-komputera-fractal-design-define-r6-tg-czarna.html lub tańsza za 369zł https://www.x-kom.pl/p/351872-obudowa-do-komputera-be-quiet-pure-base-600-czarna-z-oknem.html Obie obudowy mają dobrą cyrkulace powietrza i dużo miejsca na swobodną instalacje komponentów.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

• Aive zmienił(a) tytuł na Jaka obudowa do komputera?
Opublikowano

Ten Fractal wygląda ciekawie dodatkowo można w nim zamontować jeszcze 5 wentylatorów co raczej nie zaszkodzi bo jak wiadomo Radeon raczej zimny nie jest 

Opublikowano

Panowie a może się wstrzymać z obudową i wymienić R9 290 na używanego GTX 1070Ti pytanie tylko czy i5 4690K nie będzie go w jakiś sposób ograniczał i czy zasilacz SeaSonic 620W wystarczy

Opublikowano

Niestety ale ten procesor będzie ograniczał tą karte. 

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

A jakbym szukał używki i7 4770K i podkręcił? Zmieniłem troche podejście i w tej chwili zamówiłem Regnum RG4T ma niby dobre opinie jak za taką cenę a w przyszłości wymienię kartę i ew podkręcę ten procesor albo wymienię

Opublikowano

Możesz wymienić też procesor na ta i7 ale i tak maksymalnie pociągnie on gtx’a 1070. Nic mocniejszego nie ma sensu.

Opublikowano

Zobaczymy co będzie narazie ten komputer coś tam ciągnie. Teraz mam pytanie trochę z innego beczki ten komputer czyli Gigabyty R9 290 4GB, I5 4690K z chłodzeniem Macho REV.A, dysk SSD Crucial M500, MSI Z97-G43, Seagate 1TB, Crucial Ballistix 16GB, SeaSonic S12 620W kupiłem w tamtym tygodniu za 1800zł przepłaciłem czy jest dobrze i co powiesz o ten obudowie od SilentiumPC? 

Opublikowano

Nie przepłaciłeś cena jest całkiem ok i masz dobra podstawę do zmiany procka na i7. Ten regnum rg4t to dobra obudowa w zupełności powinna ci wystarczyć. 

Opublikowano

Dzięki na za pomoc obudowa przyjdzie to wyczyszczę wszystko z kurzy i poprzedkładam a co będę dalej z tym robił to się okażę, narazie wiedzmin 3 na uber z hairworks off chodzi na 45-50 fpsów. A jeszcze powiedz mi czy ten zasilacz wystarczy do 1070 i i7 podkręconego? 

Opublikowano

Tak jego moc spokojnie wystarczy, ogólnie seasonic robi porządne zasilacze wiec nie ma się czego obawiać.

Opublikowano

Zmieniłem obudowę na tego Regnuma ale mam pewien problem mianowicie zamieniłem wentylator na cpu na przód tak aby dmuchał w stronę tylnego wentylatora (w starej budzie był na tyle coolera) ale problem w tym że te zaczepy dotykają pamięci RAM dlatego pamięci umieściłem w slotach DIM3 i DIM4 a powinny być w DIM2 i DIM4 bedzie z tym jakiś problem?

Opublikowano

Kości wtedy nie będą pracowały w trybie dual channel przez co wydajność spadnie o kilka klatek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...