Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja starszego komputera

Kuba4851

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, mam troche starszy komputer czyli:

I5-750 2,67ghz

4gb ram DDR3

GTX 550TI

Asus p7p55lx

Chcialbym aby fortnite chodzil na stalych 60fps bo w tym momencie ciezko o taki wynik ustawiajac wszystko na najnizsze. Nie wiem co zmieniac, grafike, czy dorzucic ramu? Uzycie karty graficznej caly czas jest 100% w grze a ramu 3,7gb pokazuje. Na internecie ludzie na tej karcie maja niby 100fps, wiec juz nie wiem co zmieniac. Pomoze ktos?

Opublikowano

Powinno pomóc dołożenie 4GB ramu. Sprawdz też czy jakiś program w tle nie obciąża ci komputera.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

Mam program asusa do podkrecania tej karty i mam w nim opcje zamykania zbednych procesow, zawsze tego uzywam przed odpalaniem fortnite. Poki co mam okazje kupic 2gb ramu wiec dorzuce, zrobie reinstall systemu i zobacze co to da.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...