Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft - Problemy z FPS

ktosxx123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam problem z fps'ami. Laptop ma kilka dni. W minecraft'cie pokazuje ok. 800 fps'ów przez sekundę po czym spada do 70/90. 
Po zainstalowaniu OptiFine i zmienieniu ustawień na najniższe fps'ów jest tyle samo. Po włączeniu shaderów (dokładniej Kuda v5.0.6 Medium)
dalej bez zmian. Dodam, że na dużo słabszym komputerze mam o wiele więcej fpsów, pomimo iż na tamtym reszta gier chodzi słabo, a na tym
dobrze. 
Informacje:
Procesor i7 7th gen
Karta graficzna: GeForce GTX 1050 TI
Ram: 8 GB DDR4
v-sync jest wyłączone w grze oraz w panelu sterowania.
mam ustawioną wysoką wydajność w ustawieniach zasilania oraz zainstalowane najnowsze sterowniki. Gra włączona jest oczywiście przy karcie gtx.

DVR również wyłączone.

• Biter. zmienił(a) tytuł na Mało fps przy dobrym komputerze
Opublikowano

Spróbuj odpalić diagnostykę pamięci Ram i innych podzespołów, wiem że może to brzmieć głupio ale może być to wina nie sprawnego jakiegoś podzespołu, sam tak miałem kiedyś, że w grach miałem mało FPS i okazało się że Ram był już do wyrzucenia, po zmianie gry zaczęły chodzić płynnie 

-----> Poszukujesz najlepszego budowniczego? ja nim zostane! <-----

Opublikowano

Wątpię, żeby tu była przyczyna, ponieważ laptop ma kilka dni i był wymieniany i wszystko sprawdzili. Inne gry chodzą płynnie, tylko z mc mam problem ;/

• Amove zmienił(a) tytuł na Minecraft - Problemy z FPS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...