Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]SEO MPCforum.pl

Blaaszka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, wspominaliście o SEO tak?

Strona główna: 

image.png image.png

image.png

image.png

Poddziały już lepiej:

image.png

image.png

Blogi: 

image.png

Ogólnie tragedii nie ma. Schema macie powielone, na breadcrumbsach w ogóle ich nie ma, a powinno być, bo to podstawy SEM. Najlepiej uporządkować to wszystko, z altami zrobić tyle ile się da, zakładam, że większość ze strony głównej jest Waszych grafik, więc tutaj do roboty.

Uporządkowanie struktury headingów, żeby wskazywały odpowiednio to też ważna sprawa. No, ale description na stronie głównej? :/

A ZA TEN LINK W ROBOTSACH TO KTOŚ POWINIEN DOSTAĆ FAJNE MANTO: Sitemap: https://www.mpcforum.pl/sitemap.php takiego czegoś się nie robi !!! tu jest poprawna sitemapa https://www.mpcforum.pl/sitemap.xml

Ogólnie problem z sitemapą, jest ona kompletnie źle generowana. Nie powinno być tyle informacji, tylko same działy odpowiednie. Mapa strony to nie userzy, ale to powinien Nightmare wiedzieć.

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Description na głównej nie jest potrzebne. Na każdej innej podstronie zaciągane jest automatycznie, strony głównej nie trzeba pozycjonować, z altami już jest zrobione tyle ile się da. Rozkład headingów z ipsem nigdy nie był i nie będzie idealny, to co jest teraz i tak już jest poprawione w maksymalnie możliwym stopniu.  A co do sitemapa to jest bzdurą to co napisałeś.

Opublikowano
4 minuty temu, Nightmare' napisał:

Description na głównej nie jest potrzebne. Na każdej innej podstronie zaciągane jest automatycznie, strony głównej nie trzeba pozycjonować, z altami już jest zrobione tyle ile się da. Rozkład headingów z ipsem nigdy nie był i nie będzie idealny, to co jest teraz i tak już jest poprawione w maksymalnie możliwym stopniu.  A co do sitemapa to jest bzdurą to co napisałeś.

No wiesz, sitemapa mówi sama za siebie, nie wiem, który specjalista SEO Ci powie, że profil użytkownika to element sitemapy.

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Ty wiesz w ogóle czemu służy sitemap? Czy nie bardzo? Bo profil użytkownika to akurat to co chcemy by google czy inne wyszukiwarki sobie crawlowały. Swoją wypowiedź napisałeś moim zdaniem na siłę bez wystarczającej wiedzy na ten temat. Poza tym, nie ja jestem twórcą sitemap.php a Invision Power Services, czyli twórcy silnika forum, oni też nie wiedzą jak się "powinno" to robić? Poza tym wkleiłeś link do .xml który pamięta jeszcze IP.Board 3.4.8 : - ) @Blaaszka

Opublikowano

To znaczy tak, na pewno na siłę nie, ale również duża ilość crawlowalnych danych, gdzie w przypadku forum będzie to double content to znowu masz sprzeczność SEO. Neve mind - daje tylko wskazówki jakie widzę, jak to widzisz samemu to wiesz dobrze :D

k4L2ZMS.png

Opublikowano
2 minuty temu, Blaaszka napisał:

To znaczy tak, na pewno na siłę nie, ale również duża ilość crawlowalnych danych, gdzie w przypadku forum będzie to double content to znowu masz sprzeczność SEO. Neve mind - daje tylko wskazówki jakie widzę, jak to widzisz samemu to wiesz dobrze :D

W jaki sposób będzie to double content, wytłumacz bo chętnie dowiem się czegoś nowego.

Opublikowano

Nie mówię już o samym profilu użytkownika tylko ogólnie. Nie, żeby to był atak, tylko po prostu sam też jestem ciekawy rozwiązania. Mówię to co wiem z doświadczenia, jak się mylę to ja chętnie poznam odpowiedzieć, przynajmniej się czegoś nauczę, bo też nie jestem kompletny. Jeżeli moje rozwiązania wydają Ci się nielogiczne i niespójne to okej, mogę mieć małe pojęcie, nie mówię, że nie, bo nie miałem styczności z tak dużym forum. 

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Każdy profil użytkownika jest w jakimś stopniu unikatowy, i google czy każda inna wyszukiwarka posiadająca swoje boty nie oznaczy profilu użytkownika jako duplikat treści, chyba że będzie 100 użytkowników mających identyczną treść na profilu co jest nie realne, sam "news feed" na profilu jest unikatowy bo znajdują się w nim wypowiedzi, reakcje, statusy dodatkowo masz dodatkowe unikaty takie jak ostatni odwiedzający czy informacje kontaktowe, nagrody, stronę o mnie itp. Także jeśli do tej pory uważałeś że w taki sposób tworzy się duplikat to byłeś w błędzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...