Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ping od tygodnia

SlavesCity

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Wczesniej nie mialem zadnego problemu z pingiem, lecz od tygodnia skacze on w przedzialach 200-2000.

Dzwonilem do dostawcy i mowili ze wszystko jest w porzadku.

W tle nic nie dziala.

Na speedtestach ping 40 ms/13.87 mbps/0.54mpbs

CavernousEarlyIcelandichorse-size_restricted.gif

Opublikowano
9 minut temu, Shai332 napisał:

A masz internet "na kablu" czy na kartę z jakiejś sieci?

Router mam dosłownie 40 cm nad komputerem podpięty kablowo

Opublikowano

Może ktoś ci po prostu laguje poprzez wi fi? ;)

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano
21 godzin temu, Sneakysu napisał:

Skoro w każdej grze masz taki problem to musi to być coś z Twoim internetem a nie Ligą.

Dzwoniłem na infolinie kilka razy, resetowali porty i wgl i wgl i dalej to samo.

12 godzin temu, Kaori. napisał:

Może ktoś ci po prostu laguje poprzez wi fi? ;)

Do wszystkich komputerów jest kabel.

Opublikowano
4 minuty temu, SlavesCity napisał:

SIRm2DW.png

1370ms za 4 pingiem, czyli w pewnym momencie po prostu samoistnie jakby stracił połączenie na choćby ułamek sekundy, możliwe że przez operatora lub gdzieś linia może być uszkodzona przez co z 24/7 nadawnia zamyka się w cokilkominutowy reset. Ale ja już od tego specjalistą nie jestem, więc nie będe mieszał.

Bez nazwy-2.png

Opublikowano
6 minut temu, xOstateczny napisał:

1370ms za 4 pingiem, czyli w pewnym momencie po prostu samoistnie jakby stracił połączenie na choćby ułamek sekundy, możliwe że przez operatora lub gdzieś linia może być uszkodzona przez co z 24/7 nadawnia zamyka się w cokilkominutowy reset. Ale ja już od tego specjalistą nie jestem, więc nie będe mieszał.

Właśnie to tak wygląda bo strony mi też tak ładuje dziwnie.

No to chyba ani oni ani ja nie poradzimy na to.

Opublikowano
11 minut temu, SlavesCity napisał:

Właśnie to tak wygląda bo strony mi też tak ładuje dziwnie.

No to chyba ani oni ani ja nie poradzimy na to.

Możesz jeszcze raz spróbować dogadać się z dostawcą i wytłuamczyć problem odnośnie tej konsoli którą wysłałeś.

Bo tu odblokowywanie portów nic nie da, gdy transfer się ucina

Bez nazwy-2.png

Opublikowano
17 godzin temu, xOstateczny napisał:

Możesz jeszcze raz spróbować dogadać się z dostawcą i wytłuamczyć problem odnośnie tej konsoli którą wysłałeś.

Bo tu odblokowywanie portów nic nie da, gdy transfer się ucina

Nic nie zrobia, problem nie lezy po ich stronie i technicy nie beda chcieli tego sprawdzic.

Dostawcy raczej nie zmienie bo warunki mam super, swiatlowodu w mojej miejscowosci nie ma i lepszych warunkow nigdzie nie dostane.

Opublikowano

@xOstateczny

Po ustawieniu kontroli przepustowosci na to, co jest na ss ping nie jest wyzszy niz 200 ms wiec duuuza poprawa, lecz dalej jest niezadowalajaco.

Moze jakos inaczej ustawic?

Predkosc mam do 20mb/s a wysylanie 1mb/s

jOIkaOf.png

Opublikowano

Twój upload może właśnie boleć bo grając multiplayer nie pobierasz danych z serwera tylko musisz je wysłać na serwer (Twoje położenie, ruch, etc.) więc na moje to właśnie te 1 Mb/s jest problemem. Jeśli nie możesz zwiększyć transferu chociażby do tych 5/6 Mb/s to chyba lepiej nie będzie. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano
10 godzin temu, Creative napisał:

Twój upload może właśnie boleć bo grając multiplayer nie pobierasz danych z serwera tylko musisz je wysłać na serwer (Twoje położenie, ruch, etc.) więc na moje to właśnie te 1 Mb/s jest problemem. Jeśli nie możesz zwiększyć transferu chociażby do tych 5/6 Mb/s to chyba lepiej nie będzie. 

Ale nigdy nie miałem tego problemu.

3 godziny temu, adkins1 napisał:

Jaki to dostawca ?

Netia

Opublikowano
4 minuty temu, SlavesCity napisał:

Ale nigdy nie miałem tego problemu.

Netia

No to gdzieś na sieci musi być problem skoro nigdy tego nie doświadczyłeś, a nagle są takie problemy. A skoro operator zarzeka się, że po ich stronie wszystko w porządku to na łączach są problemy już po wypuszczeniu z ich serwerów. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Nie masz problemu z samym modem/kablem ? Czy jeśli w netii powiedzieli Ci że to nie problem, oleją też prośbę zawezwania sobie fachowca do domu ? Ja bym walił jak w dym - niech sprawdzi o co chodzi :) Od tego są.

Opublikowano
44 minuty temu, adkins1 napisał:

Nie masz problemu z samym modem/kablem ? Czy jeśli w netii powiedzieli Ci że to nie problem, oleją też prośbę zawezwania sobie fachowca do domu ? Ja bym walił jak w dym - niech sprawdzi o co chodzi :) Od tego są.

Nie, odlaczalem 2 pozostale kable do komputerow i sprawdzalem ping, jest to samo, tak samo z innymi komputerami

A modem.. Wlasnie nie wiem, nie mam starego routera a nie wiem czy to nie bedzie problem routera. No ale nagle?

• Yaboku zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...