Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop Acer nie chce się załadować

Amove

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka mam problem z laptopem 

Wczoraj na moje oczy rozładował się laptop , myśle no dobra później podlacze..po godzinie gdy już podłączyłem wszystko niby okey odpala się, tylko gdy laptop jest w trakcie włączenia wyskakuje takie kółko który niby informuje ze ładuje się czy coś,po odczekaniu ładnych godzin nic sie nie zmieniło , reset bateri wykonałem , wlaczalem, wylaczalem , dalej to samo to w czym moze byc problem?

https://iv.pl/users.php?act=gallery

Tu są zdjęcia , chyba działają 

• Aive zmienił(a) tytuł na Laptop Acer nie chce się załadować
Opublikowano
1 godzinę temu, Amove napisał:

Hejka mam problem z laptopem 

Wczoraj na moje oczy rozładował się laptop , myśle no dobra później podlacze..po godzinie gdy już podłączyłem wszystko niby okey odpala się, tylko gdy laptop jest w trakcie włączenia wyskakuje takie kółko który niby informuje ze ładuje się czy coś,po odczekaniu ładnych godzin nic sie nie zmieniło , reset bateri wykonałem , wlaczalem, wylaczalem , dalej to samo to w czym moze byc problem?

https://iv.pl/users.php?act=gallery

Tu są zdjęcia , chyba działają 

Wyjęcie baterii cmos (na chwilę) powinno rozwiązać sprawę. Wyjmując baterię zresetujesz ustawienia BIOS'u. Jeśli wyjęcie baterii nie da oczekiwanego rezultatu, to spróbuj włączyć tryb awaryjny. Ewentualnie sprawdź czy na 100% zasilanie jest dobrze podpięte.                              PS. Zdjęcia nie działają.

1.gif

Opublikowano

Bateria jest wbudowana w środku, resetowałem tym nawet malutkim guzikiem pod laptopem by go zresetować nic nie dało rady. Przebieg wyglada tak, ze wyświetla się Logo Acer i po chwili znika i pojawia się na dole koleczko które sie kreci cały czas , jakby sie coś ładowało,wszystko dobrze jest podłączone 

Opublikowano
27 minut temu, Amove napisał:

Bateria jest wbudowana w środku, resetowałem tym nawet malutkim guzikiem pod laptopem by go zresetować nic nie dało rady. Przebieg wyglada tak, ze wyświetla się Logo Acer i po chwili znika i pojawia się na dole koleczko które sie kreci cały czas , jakby sie coś ładowało,wszystko dobrze jest podłączone 

Mógłbyś podać dokładny model laptopa? Spróbuj przywrócić system z punktu przywracania (o ile taki posiadasz).

1.gif

Opublikowano

Nie ma potrzeby sie znać, system jest uszkodzony. 

Tylko zainstalować od nowa albo z recovery odzyskać. 

W sumie da sie przywrócić przynajmniej do stanu używalności tylko trzeba posiedzieć z kilka godzin  i kombinować z odzyskaniem rejestru albo znalezieniem wadliwego sterownika.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Cholera ,a ważne mega mialem tam pliki..Płyty nie posiadam bo kupowałem Laptopa od razu ze zainstalowanym Windowsem w media express czy tam market 

Opublikowano
1 godzinę temu, Amove napisał:

Cholera ,a ważne mega mialem tam pliki..Płyty nie posiadam bo kupowałem Laptopa od razu ze zainstalowanym Windowsem w media express czy tam market 

Najpierw spróbuj odzyskać system z punktu przywracania, dopiero potem baw się w instalowanie systemu na nowo lub skorzystanie z opcji "Napraw System".

1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...