Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tablet na studia techniczne i rysik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, poszukuję tabletu do 1000 zł, na którym bym mogła notować ręcznie (rysikiem) lub ew. klawiaturą ekranową. Zależy mi na tym, żeby rozpoznawał wzory i obliczenia matematyczne (studiuję fizykę). Mogą być też używane modele, żadnego nie wykluczam :) 

Moje "wymagania"

> notatki (robione odręcznie i klawiaturą ekranową; tj. obliczenia fizyczne, funkcje matematyczne, jakaś algebra)

> czas pracy baterii min. 6h (na uczelni mogę wszędzie załadować)

> przeglądanie internetu, ew. filmy 

> odczytywanie książek w pdf zamiast drukowania

Oprócz tego poszukuję jakiegoś porządnego rysika (cena w budżecie go nie obejmuje, do ok. 300 zł), umiem kaligrafować, więc sądzę, że nie będzie problemów z rozpoznaniem pisma. Bardzo proszę o wszystkie propozycje i serdecznie pozdrawiam :) Szukam czegoś, co zastąpi mi całą ciężka torbę książek i notatek.

• Aive zmienił(a) tytuł na Tablet na studia techniczne i rysik
Opublikowano

Byle śmieciowe tableciki niestety nie załatwią wszystkiego nadają sie niestety idealnie dla dzieci i do Facebooka/gier dla starszych dzieci . np mój syn ma 10''  tablet Teclast  do zabawy 4 Gb RAM, 64 dysk, dwa systemy ( windows i android ) rysik, procesor o wiele lepszy niż proponowany  )  i nie nadaje sie do niczego poza grami, poza tym rozpoznawanie pisma to tylko pod windowsem działa jak należy albo w dedykowanych aplikacjach producenta tabletu.   

Znajdujesz sie w za niskiej klasie tabletów by spełniał oczekiwania. 

Musisz kupić tablet razem z dedykowanym rysikiem by nie mieć problemu przy wzorach, to konieczność by na 100% by nie mieć problemu z pisaniem w ogóle tym rysikiem po tablecie. Najlepiej spełniają warunki Microsoftowe Surface i tablety Sansunga.

Niestety będziesz skazana na dwa systemy ( to nie jest problem bo są takie )  większość oprogramowania jest głownie na Windows a te z androida cenowo przekraczają wartość tabletu.

Opcjonalnie kup MacBook, spełnia wszystkie warunki.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Myślę że znalazłem coś ciekawego - 2w1 Dell VENUE 11 PROużywka tutaj w sklepie sferis za 1016 zł, ale gwarancja 2 lata. Właściwie to nie tablet, a laptop 2w1, ale to raczej plus a nie minus. Duża zaleta to system Windows a nie Android, a więc i szerszy zakres potrzebnego Tobie oprogramowania.

Ekran 10 cali, rozdziałka FullHD, procek i5, 8 GB Ram, SSD 256 GB. Nie wiem jak tutaj jest z baterią, na stronie podają że 1h trzyma, w recenzjach czytam że ok 6 godz pod obciążeniem i ok 14 godz przy standardowym użytkowaniu. Nie wydaje mi się żeby tutaj bateria była aż tak zajechana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...