Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS4 Slim vs Xbox One S

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Za dwa-trzy tygodnie mam zamiar kupić sobie konsolę. W grę wchodzi PS4 Slim i Xbox One S. Nie jestem zdecydowany którą mam wybrać. Z opinii na różnych portalach wyczytałem, że Xbox jest tańszy, posiada grafikę 4k i ma więcej wbudowanej pamięci, ale z opinii moich znajomych wynika, że rozgrywka jest bardziej płynna i lepsza na PS4. Doradzi może ktoś którą konsolę mam wybrać i dlaczego? Główny zamiar kupienia owej konsoli to granie w Fife 19 (na inne gry raczej nie będę miał czasu) oraz oglądanie filmów na YT/Netflixie. Proszę o opinie

Opublikowano

płynność ta sama, to konsola nie oczekuj nie wiadomo jakich detali/klatkażu.

4k na tych konsolach to nic specjalnego ( pominę już to, że pewnie nie masz nawet odbiornika w 4k :P) 30 fps i spadki na obydwu konsolach występują.

Od siebie polecę brać ps4 jak już, gry z x'a można zawsze ograć na PC.

graphic.png

Opublikowano

Pominę fakt opłacalności kupowania konsoli tylko pod zakup jednego multiplatformowego tasiemca ;)

Tutaj nie ma co się rozpisywać, obie konsole posiadają swoje plusy i minusy, Tobie jedyne co mogę polecić w takiej sytuacji, to zorientowanie się jakie konsole posiadają Twoi znajomi, z którymi byś ewentualnie chciał grać po sieci. Jeśli chcesz grać po sieci z jakimiś randomami, to bierz byle jaką konsole. W przypadku samej Fify jest to totalnie bez znaczenia.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...