Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk SSD czy nowa płyta?

rudzix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

od kilku miesięcy składam komputer konkretnie pod nagrywanie gier. Jednak czasem przy nagrywaniu gra zaczyna okropnie ścinać. Nie zdarza się to zawsze jednak jest to irytujące. Chciałam dołożyć do sprzętu dysk SSD, na którym nagrywałabym filmy jednak moja płyta główna nie obsługuje takiego, który bym chciała :D  Może doradzicie co może powodować te ścinki? I co najlepiej byłoby dołożyć czy wymienić?

*Płyta Głowna: Gigabyte Technology H55-UD3H

*Pamięć 12GB

*Program do nagrywania: OBS

*Procesor: Intel Core i5 655K , 3.46Ghz

*Karta Graficzna NVIDIA GeForce 1050 2GB

*Zasilacz Be Quiet Power 9 500W

Opublikowano

Ten procesor jest za slaby do stremowania stąd te ścinki. 

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

Tutaj niestety sama wymiana procesora nie przyniesie dużej wydajności. Trzeba było by zmienić płytę główną na nowszą, a za tym idzie także zmiana procesora i ramu. Jakie gry masz zamiar streamować?

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

• Aive zmienił(a) tytuł na Dysk SSD czy nowa płyta?
Opublikowano

Właśnie zdecydowałam, że jednak wymienię płytę, procesor i RAM. Niestety cos zaczęło szwankować i przy ustawieniu 60fps gra laguje niemiłosiernie. A co nagrywam, bardzo różnie- Tomb Raider, 2013 jako tako dake radę ale przy nowych odsłonach nie ma szans. Dead by daylight tez średnio przędzie. 

Tak więc wymiana od zera :)

Opublikowano
6 godzin temu, rudzix napisał:

Właśnie zdecydowałam, że jednak wymienię płytę, procesor i RAM. Niestety cos zaczęło szwankować i przy ustawieniu 60fps gra laguje niemiłosiernie. A co nagrywam, bardzo różnie- Tomb Raider, 2013 jako tako dake radę ale przy nowych odsłonach nie ma szans. Dead by daylight tez średnio przędzie. 

Tak więc wymiana od zera :)

Jaki masz na to budżet? Jeśli chcesz to ci dobiore jakieś części.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...