Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor do 1,1k

Ares2100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, istnieje jakiś monitor ( nawet używka, nie gardze - byle by był w stanie 5/5)

27", QHD, 75hz do 1100 zł? Byleby nie miał matrycy TN, bo to tragedia.

Aktualnie śmigam na LG 24MP59G-P, i szczerze przydałoby mi się trochę więcej miejsca roboczego, a boję się, że jednak 27" w FHD będzie jednak już kuć w oczy.

graphic.png

Opublikowano

W czym TN ma być tragedią, jest lepszy pod względem praktycznie braku smużenia ważnego w grach FPS, lepszą czernią która jest czarna a nie szara jak na IPS czy większego odświeżania od IPS. Skoro opinia opiera się tylko o słowa innych to nawet nie wiesz i nie znasz możliwości takiego ekranu. 

W tanim przedziale cenowym nie kupisz dobrego monitora w pełni IPS, a na porządny S-IPS masz za mało kasy. Masz Allegro poszukaj używek lepszych w zakresie cenowym co chcesz.

75 HZ to bredzenie w reklamach , zwykle tyle jest w niskich rozdzielczościach a 75 należy sobie samemu ustawiać ryzykując uszkodzeniem elektroniki.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• Aive zmienił(a) tytuł na Monitor do 1,1k
Opublikowano

Nigdy nie doświadczyłem strasznego "smużenia" w moich IPS'ach jakie przerobiłem ( a niektóre, serio były budżetówkami z giełdy za 50-100zł )

Nie wiem w czym problem z 75hz, skoro siedzę na takiej częstotliwości praktycznie od 9 lat. TN to śmieciowe monitory dla mnie, złe odwzorowanie kolorów + słabe kąty widzenia to wystarczający argument dla mnie by nie korzystać z takich rzeczy, a filmy w wyrku też oglądam na monitorze, także wyblakłych raczej nie chce mi się oglądać, w tym momencie byłby to downgrade.

Kumpel z bloku kupił acera kg271 ( był w sumie moim pierwszym wyborem, gdy zacząłem szukać monitora), ponieważ miał qhd 27 cali i 75hz, ale gdy zobaczyłem obraz, i siedziałem obok, to się cieszyłem, że nie kupiłem tego razem z nim :v 

Szukam już tego monitora od tygodnia lekko, dlatego juz zawracam dupe na forum, bo nie sadze, by nie bylo zadnego uppgrade'u przy monitorze za 600 zł i 1000 zł :v 

graphic.png

Opublikowano

Może taki Lenovo L27q-10 https://www.x-kom.pl/p/361947-monitor-led-27-289-lenovo-l27q-10-srebrny.html no ale tylko 60hz

• Ekran IPS
  • 2560 x 1440 (WQHD)
  • 36 miesięcy gwarancji 

Z 75hz jest AOC Q3279VWFD8 https://www.x-kom.pl/p/436603-monitor-led-29-319-aoc-q3279vwfd8-czarno-srebrny.html ale on ma 32 cale 

Polecane słuchawki!
Superlux HD681
Superlux HD669 - Mam polecam!
HyperX Cloud I i Alpha i Stringer

Opublikowano

AOC warty polecenia, przynajmniej ma to obiecane przez producenta  75 Hz  2560x1440 , w średnich i FHD  60 Hz i na małych wraca do 75. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Zwiększylem budżet do 1,5.. jedna sobota nie zrobi mi róznicy. Co sądzicie o Samsung C27FG73FQUX ? 144hz QHD 27", matryca VA, także jeszcze ok, ale nie chce nadziać się na jakąś minę :v 

@ z rzeczy, które znalazłem, ten chyba wygląda najlepiej bo:

AOC C27G1 - 144hz / FHD / 27" / 1100zl / VA / Curved
Samsung LC27JG50QQUXEN - 144HZ / 27 / QHD / 1500 ZŁ / VA / Curved
iiyama XUB2792QSU-B1  - 75 HZ / 27  / QHD / 1500 ZŁ / IPS / Flat

Niby ten samsung nie ma freesynca, ani g-synca, ale nie będzie mi to zbytnio przeszkadzać, i tak nie korzystam z tych funkcji 

graphic.png

Opublikowano

Wybór padł na Samsunga CJG50 :) Zobaczę jak to wyjdzie w praniu, te 144hz QHD i zakrzywiony ekran przy 27" mnie zaciekawił, co najwyżej zwrócę, jak będzie mocno rwać :D

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...