Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy będzie dobre?

Kape1212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam zamiar kupić kartę graficzną do mojego komputera o nazwie "ZOTAC GEFORCE GTX 1050 TI OC 4GB"

Komputer to: HP Compaq 8200 Elite Small Form Factor

Zasilacz: https://imgur.com/a/IJG7KnW 

Aktualnie posiadam procesor: i5-2400 

Czy z tą kartą nie będą jakieś problemy?

Czy w ogóle uruchomi się?

Jak będą jakieś problemy to jakiej karty mam szukać wiem ze "low profile"

Karta jest mi potrzeba do "grania" 

Oglądałem wiele filmów o tej karcie " MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT LP 4GB LOW PROFILE " i wiele osób ją ma i nie mają problemów z działaniem itp

Proszę o radę którą kupić bez wymiany zasilacza itd 

Opublikowano

Żadną patrząc rozsądnie na pobory mocy grafik,  zasilacz będzie działał na granicy możliwego obciążenia. Bez wymiany zasilacza nie masz co nawet liczyć na działanie nowszych kart w grach. 

Procesor ok 60 W ( 95 W   na 100% ) , płyta z pamięciami  60 W ( 75 na 100% ) , i zostaje wielkie nic  dla grafiki w czasie gry 95 + 75  = 170 W na podstawę  , przy 240 W zasilaczu ok 50 W dla grafiki co i tak jest za małą  wartością nawet dla Low Profile o poborze maksymalnym 75 W.  

Możesz sprawdzić  działanie z kartami Low Profile i w razie problemów dopiero dokupić zasilacz nie mniejszy niż 300-400 W z czym raczej będzie ciężko bo nie ma takich do tej obudowy. 

Nie raczyłeś nawet podać jaki masz zasilacz !   Możliwe że to jest akurat 240 W jak nie to 135 W

Twój problem sprawdzić jaki masz zasilacz a nie zamieszczać zdjęcie jakiegoś zasilacza. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...