Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, typek z pod biedry napisał:

Mam pytanie jak zrobić takie zdjęcie żeby się ruszało i w jakim programie pls pomóżcie bo potrzebuje do szkoły 

file:///C:/Users/user/Desktop/mqdefault_6s%204.webp

Każdy telefon z androidem 5.1 i nowszym powinien mieć taką możliwość. Jeśli jednak twój nie ma, albo chcesz to zrobić na kompie to musisz mieć filmik. Po nagraniu filmiku wrzucasz go do darmowego programu - Cliplets i tam program zrobi z tego twoje ruchome zdjęcie. A i jak wrzucisz ścieżkę ze swojego komputera, to inni użytkownicy nie mogą tego otworzyć :D.

1.gif

Opublikowano
3 minuty temu, typek z pod biedry napisał:

Android mam 8.0.0 ale nie wiem jak to zrobic powiesz mi jak albo wyslesz film na yt gdzie to robią prose +rep dla ciebie kolego

Pobierasz na telefonie z Google Play aplikację o nazwie "Ruchome zdjęcia" i już. Zrobione pliki wysyłasz na maila/facebooka/podłączasz kablem do kompa i przerzucasz pliki.

1.gif

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, typek z pod biedry napisał:

A na komputerze ostatnie pytanie pls nie ma takich apki jak ruchomr zdjecia

Na kompie pobierasz aplikacje Microsoftu - Cliplets i wrzucasz do niej filmik. Tam program przetworzy to na twoje ruchome zdjęcie. Masz link do tej aplikacji na telefon https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.motionstills 

Edytowane przez Blaidd.

1.gif

• Aive zmienił(a) tytuł na Jak zrobić ruchome zdjęcie?
Opublikowano
26 minut temu, typek z pod biedry napisał:

A czym nagrac ten film

I jak zrobic zeby ten guff trwal nawet 20 sekund

Dobra dam Ci już najprostszą wersję jaką znam. Nagrywasz film telefonem/aparatem, przerzucasz to na kompa kablem lub mailem, wchodzisz na stronę https://giphy.com/  , robisz tam konto, klikasz  "Create", wybierasz ten film, tworzysz ruchomy obrazek.

1.gif

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, typek z pod biedry napisał:

A jak mam zdjecie to tez zadziala??

Tak jeśli masz kilka zdjęć też zadziała.

Edytowane przez Blaidd.

1.gif

Opublikowano

a jak mam tylko takie https://www.google.co.uk/search?q=Devil+Kettle+Waterfall&safe=strict&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjdqtL1nPrdAhUKDOwKHXmBBFkQ_AUIDigB&biw=1366&bih=577#imgrc=s80-gOSYqCTA8M:

mniej więcej takie coś jak boxdel robił że zdjęcie się ruszało tak jakyś wchodził w nie albo szło w bok , założyłem się z kolegą o 100 zł że do czwartku to zrobię więc chcę widzieć pls 

Opublikowano (edytowane)

Proszę. Wysłałeś tylko jeden plik, a tylko  płatny program dla profesjonalnych grafików potrafi wykonać gifa z jednego zdjęcia, więc zmieniłem tylko kolorystykę i zrobiłem z tych dwóch zdjęć gifa.

20181009_231701.gif

Edytowane przez Blaidd.

1.gif

Opublikowano
2 minuty temu, typek z pod biedry napisał:

ale ono się nie porusza ja mam gimpa i photoshopa tylko nie wiem jak zrobić to jak te typy co ciewastki narywają że czujesz się jakiś w zdjęcie wchodził

Takie coś postaram Ci się jutro w Gimpie zrobić i do 20 przysłać w tym temacie.

1.gif

Opublikowano (edytowane)

Zrobiłem tego gifa w Sony Vegas Pro 13. Jak chcesz zrobić podobnego obejrzyj sobie te 2 materiały: Jak pobrać Sony Vegas Pro 13 - xyz

Oraz jak zrobić w nim efekt przybliżenia -  

Po obejrzeniu materiałów, wklejasz swoje zdjęcie do programu, rozciągasz je na suwaku ścieżki obrazu, nakładasz efekt przybliżenia oraz zapisujesz jako .mp4. Potem film, który powstanie na stronie https://ezgif.com/video-to-gif zamieniasz na gifa. Gdybyś miał jeszcze jakieś pytania to już priv.

xde.gif

Edytowane przez Blaidd.

1.gif

• 4 lata później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 10.10.2018 o 17:30, Blaidd. napisał:

Proszę, jeśli jesteś usatysfakcjonowany, to na priv napisze jak to zrobić w Gimpie, a jak nie to postaram się zrobić inne tak do tej 20. Przeglądając stronę ze stockami odkryłem niesamowite zdjęcia związane z podróżami kosmicznymi i astronomią. Zdjęcia przedstawiają kosmiczne krajobrazy, planety, gwiazdy i wiele innych ciekawych rzeczy. Każde eminem zdjęcia jest wspaniałej jakości i idealne do wykorzystania w projektach związanych z astronomią i kosmosem.

2.gif

Z pewnością wygląda to pięknie.

Edytowane przez Kalaza
  • 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Greetings, everyone! Struggling with sending mass texts? Look no further than BSG, your dependable online SMS service provider. Their SMS mass texting platform is the perfect solution for sending SMS bulk messages, and it's budget-friendly too. Enhance your communication strategy with BSG's top-notch services for sending bulk sms: https://bsg.world/bulk-sms/.