Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z przypisywaniem tego samego adresu IP wszystkim graczom - BungeeCord

PaTryczeK630

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie mam problem jak wchodzę na serwer minecrafta to mnie i innych graczy dodaje do jednego ip da radę to zmienić bo jak banuje na ip to banuję każdego. POMOCY
PS serwer stoi na vps nie wiem czy to coś zmienia ?

Opublikowano

dzięki za pomoc 

mam jeszcze jedno pytanie może będziesz wiedział bo jeśli ktoś wbije mi na konto ale przed zalogowaniem sie tylko od razu wpiszę komende /server to wbije mi się na moje konto ale bez hasła wiesz może jak to zabezpieczyć ?

• Biter. zmienił(a) tytuł na Problem z adresem ip serwera
Opublikowano

Musi coś być... Wystarczy lekka znajomość języka angielskiego ;) Jest jakaś liijka w której blokuje się komendy przed logowaniem a jak nie ma to zablokuj sobie używanie tej komendy na lobby i po problemie.

Opublikowano

Po 1 - dodaj w configu bungee /servers do zablokowanych komend, tak samo w authme. Dodaj za to menu (zegarek) do wyboru serwerów, który przerzuca między proxy)

Po 2 - na każdym serwerze w configu bungeecord na true

Po 3 - AuthmeBridge i authme na każdy serwer, wznawianie sesji (bo jak ktoś ominie Twoje zabezpieczenia, to bez logowania wejdzie na serwer z Twoim nickiem i ma uprawnienia admina)

Po 4 - IPTABLES, blokowanie zewnętrznych połączeń prosto na porty, zostaw odblokowane tylko 25565 (port bungeecorda)

Po 5 - IPWhiteList na każdy serwer (sprawdzanie, czy gracz nie używa proxy i czy łączy się poprzez ip Twojego  bungeecorda, bo tak samo mogę postawić sobie bungee na localhosta i wbić na serwer np. pvp bez logowania omijając lobby gdzie masz tylko tam authme.)

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano
6 godzin temu, gredier napisał:

Po 1 - dodaj w configu bungee /servers do zablokowanych komend, tak samo w authme. Dodaj za to menu (zegarek) do wyboru serwerów, który przerzuca między proxy)

Po 2 - na każdym serwerze w configu bungeecord na true

Po 3 - AuthmeBridge i authme na każdy serwer, wznawianie sesji (bo jak ktoś ominie Twoje zabezpieczenia, to bez logowania wejdzie na serwer z Twoim nickiem i ma uprawnienia admina)

Po 4 - IPTABLES, blokowanie zewnętrznych połączeń prosto na porty, zostaw odblokowane tylko 25565 (port bungeecorda)

Po 5 - IPWhiteList na każdy serwer (sprawdzanie, czy gracz nie używa proxy i czy łączy się poprzez ip Twojego  bungeecorda, bo tak samo mogę postawić sobie bungee na localhosta i wbić na serwer np. pvp bez logowania omijając lobby gdzie masz tylko tam authme.)

1. Jeżeli zablokuje na lobby to po co ma całkiem blokować?

2. Napisałem :p

3. Jeżeli ustawione bungeecord: true i ip_forward: true to nikt nie ominie.

Pewnie korzysta z hostingu "serwery minecraft" więc nie zrobi 4,5 :*

Opublikowano
40 minut temu, Jarramore napisał:

1. Jeżeli zablokuje na lobby to po co ma całkiem blokować?

2. Napisałem :p

3. Jeżeli ustawione bungeecord: true i ip_forward: true to nikt nie ominie.

Pewnie korzysta z hostingu "serwery minecraft" więc nie zrobi 4,5 :*

Faktycznie nie ominie przepraszam jestem debilem, ale Ty wiesz lepiej, wcale nie robię serwerów i wcale się nie znam, jestem głąbem :* 

@topic

nie słuchaj takich bzdur, nawet hostingi tego nie blokują chyba, że już to się zmieniło, jeżeli nie zablokujesz tego co pisałem daj mi adres Ip a pokaże Ci jak omine Twoje zabezpieczenia. Każdy myśli że bungeecord na true w spigot.yml czy tam bukkit.yml i ip_forwarding na true wystarczy, a to nie jest prawdą. fakt, wyświetli komunikat, by logować się przez lobby, ale co Ty na to, że gdy postawie u siebie bungeecorda, wpisze Twoje ip i port serwera podrzędnego, to wrzuci mnie na jaki chcę serwer bez logowania? 

Kolego poczytaj trochę o zabezpieczeniu proxy a potem rób ludziom wodę z mózgów. Należy zabezpieczyć serwer przed połączeniami z innego proxy inaczej możesz sobie w nos wsadzić te swoje bungeecord na true i ip forwarding na true z czego to drugie po to by IP każdy user miał inne

@Jarramore

poza tym napisał że ma vps, cofnij się do szkoły i naucz się czytać ze zrozumieniem

p.s pkt 5 mowa o pluginie sprawdzającym z jakiego ip leci proxy ;*

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...