Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Marihuana

Bóbr.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Interesuje mnie to jakie macie zdanie na temat marihuany, zarówno tej leczniczej jak i rekreacyjnej.

Szukam grafika, który zobi mi sygnaturkę ;)

Opublikowano

nasze pokolenie pali jointy, ja nie pale co ty, jebac glupich ludzi i cioty kurwa pozdroooo

Opublikowano

Ja tam nie mam nic przeciwko. Ktos chce sie ujarac to niech to zrobi. Tak samo jak z alkoholem. To twoj wybor :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Spodziewałem się większej ilości odpowiedzi ^^

W kanadzie właśnie niedawno nastąpiła legalizacja, jak się do tego odniesiecie? :P 

Opublikowano

Zioło nielegalne a alkohol który niszczy tysiące rodzin na świecie dostępny w każdym sklepie :v Jeśli następne pokolenie zamiast sięgać po alkohol przy stresie/problemie sięgną po zioło to jestem jak najbardziej za legalizacją. Chyba lepiej najarać się, wyluzować po czym spędzić wieczór z rodziną przy filmie niż iść pod monopolowy, wyjebać z 7 kustoszy po czym wrócić do domu i znęcać się nad  swoją rodzinką :v 

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Normalnie czyli pełna legalizacja jak w przypadku ostatnio przypomnianej Kanady. Natomiast u nas to nie nastąpi zbyt szybko z powodu obecnie rządzącego katolibanu.

Opublikowano

Marihuaniści to podludzie, opiowraki to dobre chłopaki

niby taka nieszkodliwa, a ludzie mieszają ją z rakotwórczym tytoniem "bo to marnotrawienie palić czystą", tymczasem ja wstrzykuję sobie kolejną dawkę fentanylu (używają go w szpitalach więc wiadomo, że dobry lek) moją sterylną strzykawką niczym w szpitalu

wiadro.jpg

po tylu latach aż się musiałem nauczyć pisać na tym forum żeby zwyzywać marihuanistów 

Opublikowano

Nie mam nic do zielonego :) Ale jak widze stronki typu spizgane ziomki czy inne gańdźa mafje to jestem skłonny zdelegalizować i wprowadzić codzienne kontrole narkotykowe w liceach :/

Opublikowano

Ciekawi mnie podejście ludzi do tematu. Bo jak widać coraz więcej państw decyduje się na taki krok - legalizację. Skoro Państwo ma na tym zarabiać ogromne sumy to co za różnica czy ludzie się będą truć dymem czy alkoholem skoro i tak jesteśmy obojętni dla naszego rządu :D
Byt by się może polepszył.

Opublikowano

Moim zdaniem powinno być to legalne, każdy robi coś na własną odpowiedzialność. Holandia jest krajem gdzie marihuana rośnie na polach. Pewnie nawet taki ksiądz by sobie zapalił. :O 

Opublikowano

Jestem przeciwny marihuanie, wspolczuje ludziom, ktorzy regularnie musza sie oddawac jakims stanom marihuanalnym i wplywac na swoja swiadomosc, uciekaja od rzeczywistosci. 

Ale powinna byc legalna, niech sobie debile ćpają

Opublikowano

Uważam, że każda używka  powinna być legalna, zupełnie jak kiedyś w US było wszystko legalne tylko, że w przeszłości uważali ludzie to za lekarstwo. Gdzie te stany się podziały...

Opublikowano
1 godzinę temu, Astern napisał:

Uważam, że każda używka  powinna być legalna, zupełnie jak kiedyś w US było wszystko legalne tylko, że w przeszłości uważali ludzie to za lekarstwo. Gdzie te stany się podziały...

Jest tak w jakimś państwie ameryki południowej :D

Opublikowano
16 godzin temu, Bóbr. napisał:

Jest tak w jakimś państwie ameryki południowej :D

znajdź mi w jakim, to przeprowadzę się na stały pobyt po trochę koksu. :D

Opublikowano

Szczerze mówiąc byłem nawet w pewnym ośrodku osób uzależnionych i takich co brały różne świństwa. (Jako temat szkolny) 

Nic nie mam do marihuany i w ogóle. Ale patrząc jak to niszczy człowieka i tracisz przez to kontrolę nad własnym życiem.

To myślę tylko o tym że trzeba być serio zdesperowanym i nie dawać sobie rady w świecie którym żyjemy. 

I niestety to jest realne myślenie i taka jest prawda. Szkoda mi tych wszystkich ludzi co się wypowiadały w tym ośrodku. 

837341413742376668518.png

Opublikowano
1 minutę temu, Smiguss napisał:

Szczerze mówiąc byłem nawet w pewnym ośrodku osób uzależnionych i takich co brały różne świństwa. (Jako temat szkolny) 

Nic nie mam do marihuany i w ogóle. Ale patrząc jak to niszczy człowieka i tracisz przez to kontrolę nad własnym życiem.

To myślę tylko o tym że trzeba być serio zdesperowanym i nie dawać sobie rady w świecie którym żyjemy. 

I niestety to jest realne myślenie i taka jest prawda. Szkoda mi tych wszystkich ludzi co się wypowiadały w tym ośrodku. 

Tak bo patrzymy na to przez pryzmat nielegalności.

Aczkolwiek patrząc na rząd i wszystko związane z przygotowaniem do legalizacji nie jesteśmy na to gotowi. Po pierwsze trzeba zmienić prawo. Potem postawić punkty, w których można legalnie zakupić. Pozyskać produkt, którego nikt raczej się pozbywać nie chce. Znaleźć specjalistów  w sprawie uzależnień od marihuany (wiadomo, że możliwość uzależnienia jest znacznie mniejsza od alkoholu, natomiast od wszystkiego można się uzależnić). Kończąc na ostatnim, uświadomienie społeczeństwa. Bo większość osób w wieku 45+ stawia marihuanę na równi z kokainą co jest dziwne, ale zrozumiałe patrząc w jakich czasach żyli ludzie, o których mowa :D

Opublikowano
8 minut temu, Bóbr. napisał:

Tak bo patrzymy na to przez pryzmat nielegalności.

Aczkolwiek patrząc na rząd i wszystko związane z przygotowaniem do legalizacji nie jesteśmy na to gotowi. Po pierwsze trzeba zmienić prawo. Potem postawić punkty, w których można legalnie zakupić. Pozyskać produkt, którego nikt raczej się pozbywać nie chce. Znaleźć specjalistów  w sprawie uzależnień od marihuany (wiadomo, że możliwość uzależnienia jest znacznie mniejsza od alkoholu, natomiast od wszystkiego można się uzależnić). Kończąc na ostatnim, uświadomienie społeczeństwa. Bo większość osób w wieku 45+ stawia marihuanę na równi z kokainą co jest dziwne, ale zrozumiałe patrząc w jakich czasach żyli ludzie, o których mowa :D

No racja i sam widzę oraz potrafię rozpoznać jak ktoś bierze marihuanę. 

Bo to jednak jest widoczne w naszych czasach gołym okiem. Wiadomo każdy ma własne życie i decyduje o nim a mi może być tylko szkoda tych ludzi. 

Mimo wszystko to że ludzie 45+ biorą dalej marihuanę itp... To już jest przesada moim zdaniem. Jednak tak jak poprzednio wspomniałem i trzymam się tego. Życie każdego człowieka to też jego własne decyzje ale też w tym wszystkim przyczynia się rząd i państwo. Niestety jesteśmy tak kierowani i tylko nasze świadome myślenie może nas obronić od błędnych decyzji. I tak jak państwo nas kontroluje, to i w ten sposób działa wiele produktów które dostajemy i spożywamy. 

837341413742376668518.png

Opublikowano
4 minuty temu, Smiguss napisał:

No racja i sam widzę oraz potrafię rozpoznać jak ktoś bierze marihuanę. 

Bo to jednak jest widoczne w naszych czasach gołym okiem. Wiadomo każdy ma własne życie i decyduje o nim a mi może być tylko szkoda tych ludzi. 

Mimo wszystko to że ludzie 45+ biorą dalej marihuanę itp... To już jest przesada moim zdaniem. Jednak tak jak poprzednio wspomniałem i trzymam się tego. Życie każdego człowieka to też jego własne decyzje ale też w tym wszystkim przyczynia się rząd i państwo. Niestety jesteśmy tak kierowani i tylko nasze świadome myślenie może nas obronić od błędnych decyzji. I tak jak państwo nas kontroluje, to i w ten sposób działa wiele produktów które dostajemy i spożywamy. 

Od kiedy marihuane się bierze? Myślałem, że się pali, a alkohol się pije :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...