Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak płynności csgo / dziwne lagi myszki

yacht

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam problem z csem otóż chodzi o to, że mam po stałe 200 fps, a gra w ogóle nie ma płynności + mam czasami dziwne lagi myszki tak jakby zmieniało mi się sensitivity, myszka raz chodzi wolniej raz szybciej :P (mam tylko tak w csie)

Ustawienia startowe cs:

-novid -threads 4 -nocrashdialog -nojoy

Opublikowano
Cytat

1280x1024

Problem występuje tylko na 1280x1024? Pojawił się teraz czy występował wcześniej? Na tej generalnie ciężko o przyzwoitą płynność myszy. Musiałbyś grzebać w m_yaw, by wszystko dopasować. Mówię oczywiście o zwiększonej szybkości horyzontalnej względem większości pozostałych rozdzielczości. Chyba, że masz wyrobioną pamięć mięśniową i wcześniej sobie z nią radziłeś. Podaj model myszki i sprawdź, czy aby na pewno wszędzie wyłączoną masz akcelerację.

Opublikowano

Może masz włącząną akceelracje myszy? Ja bym zaczął od reinstalu gry, ew format.

Co do akceleracji to wyszukaj w panelu sterownia "mysz" -> zakładka "opcje wskaźnika" -> odznacz wszystkie opcje

Opublikowano
10 godzin temu, Rayzer. napisał:

Problem występuje tylko na 1280x1024? Pojawił się teraz czy występował wcześniej? Na tej generalnie ciężko o przyzwoitą płynność myszy. Musiałbyś grzebać w m_yaw, by wszystko dopasować. Mówię oczywiście o zwiększonej szybkości horyzontalnej względem większości pozostałych rozdzielczości. Chyba, że masz wyrobioną pamięć mięśniową i wcześniej sobie z nią radziłeś. Podaj model myszki i sprawdź, czy aby na pewno wszędzie wyłączoną masz akcelerację.

Raczej nie jest to wina myszki bo w innych grach mam normalnie steelseries rival 100

Problem występuje chyba tylko na 1280x1024 pograłem chwilę na 1280x960 i nie odczuwałem żeby myszka lagowała.

A ciężko mi będzie przejść z 1280x1024 na 1280x960 bo gram już na takiej rozdziałce z 2 lata ;/

gFpKKBr.png

Problem chyba występuje tylko na 1280x1024 pograłem chwilę na 1280x960 i nie odczuwałem żeby myszka lagowała

Opublikowano

-threads nie działa, wałkowane milion razy i sam developer to potwierdził. -high w pewnych przypadkach pomaga, więc możesz spróbować. Autoexec jakiś masz?

Tylko w csgo problem występuje czy w innych grach też?

Opublikowano

4 godziny temu, Anhin napisał:

-threads nie działa, wałkowane milion razy i sam developer to potwierdził. -high w pewnych przypadkach pomaga, więc możesz spróbować. Autoexec jakiś masz?

Tylko w csgo problem występuje czy w innych grach też?

tak tylko w csie

https://pastebin.com/raw/B99AHFVx

https://pastebin.com/raw/HYL8shQj

te 2 używam, jutro spróbuje zrobić formata i zobaczymy czy nadal będzie to samo.

a co do -high usunąłem bo czytałem gdzieś, że to przez to mogą być takie lagi myszki.

Opublikowano

System aktualny ?  ja miałem podobnie po aktualizacji systemu plynnosc wróciła , pogrzeb w ustawieniach nvidia ,

Opublikowano

Przy -high może wystąpić efekt pływania myszki, dlatego warto nie mieć tej opcji, jednak niektórym bez tego gra działa mniej płynnie. fps_max ustaw na 999, będzie działać tak samo ale może zmniejszyć czasy ładowania map, ale jak średnio masz po 200fps to nie widzę sensu ustawiania tego wyżej niż 300-400. Odpalałeś grę na czystym configu bez autoexeca i komend startowych?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...