Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagrywanie płyt psx problem

Paruwaa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko nagrałem sobie gierkę na psx i pokazuję mi się tylko to co jest na zdjęciu płyty to Sony i verbatim i żadnego dalszego rozruchu.

20180920_200930.jpg

Opublikowano

Nagrywales płyty z odpowiednią prędkością (4x)?

Inne gry działają bez problemu? Jesli tak, to możliwe, że pobraleś jakiś skopany obraz płyty.

Używasz jakiegoś chipa czy robisz przekladanke do odpalania kopi?

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Gdy ustawiam prędkość np.x2 x4 to program sam ustawia prędkość x10 czy większa. Już kupiłem przerobiona konsole to były gry w zestawie to działają A jak sobie chciałem nagrać to już nie działa 

Opublikowano

Bo wcale nie muszą działać, musisz dostosować nagrywanie do rodzaju przeróbki. Znajdź inny sposób nagrania zmień program do nagrywania.
| Testuj, zniszczysz kilka płytek aż w końcu znajdziesz sposób działający.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

W przypadku PSX'a nie ma co kombinować, to nie PS2 gdzie pojawiły się zabezpieczenia. Nie trzeba patchować gier przed nagraniem jak przy FMCB. Tutaj masz albo chipa, który nie wymaga patchowania, albo przekladanka. Jak pisałem wcześniej... płyty muszą być nagrywane z niską prędkością. Maksymalnie x4. Dlatego też zakładam, że problem leży po tej stronie lub po prostu nie potrafisz nagrać obrazu plyty xD

Sprawdź czy laser jest czysty. Mogło wlecieć jakieś prusze. Równie dobrze po latach mogło też dojść do rozregulowania lasera i np. 90% gier ze 100% jakie pisiadasz może działać bez problemu, a te 10% przestanie się odpalać. 

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Czasami po prost trzeba dobrać sobie jakieś odpowiednie płyty, zdarzało mi sie że nagrane na jakiś firmowych i znanych firm nie działały a na byle badziewiu za grosze bez problemu działało wolne nagrywanie i odtwarzało. 

W sumie dla kogoś kto dużo  nagrywa dobrą opcją jest dokupienie stacji dokującej z CD/DVD na USB , może być też i sam kontroler SATA a najlepiej ATA i podpiąć starego typu nagrywarkę na ATA. Praktycznie mała prędkość nagrywania zapewniona na 100%. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...