Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fake, podróby - sklep

kVkis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

od dawna szukałem jakiegoś contentu na którym mógłbym budować kanał YouTube. Po namyślę zauważyłem, że na polskim YouTube nie ma kanału stricte poświęconego podróbką-jak je odróżniać, jak wyglądają, ich jakość etc. w języku polskim. Przedmioty będę porównywał 1:1 do oryginałów. Porównam wszystkie aspekty wizualne, jakościowe, cenowe.

Do rozpoczęcia projektu przez 3 miesiące gromadziłem budżet-zebrałem 1,5k, co myślę, że na początek pozwoli Mi na +/- 3 filmy. Zamówiłem już z kilku stron, kilka przedmiotów-czekam na paczki i zabieram się za pracę.

Jest jeszcze tylko jeden problem-nie znam wielu stron, które oferują takie przedmioty do kupna i tu przychodzę z prośbą do Was: znacie jakieś strony z ww. przedmiotami? Coś polecicie sprawdzonego?

-mogą być też przedmioty z serwisu ebay/aliexpress znanych marek(nie wiem jak tego szukać)

Strony, które znam:

-wish

-aliexpress

-ebay

-interbuty

No i przy okazji możecie wyrazić opinię: co sądzicie o pomyślę? Jest potencjał? 

Opublikowano

Jeśli chodzi o aliexpress to jest pełno grupek na FB z recenzjami - często wrzucają tam linki do różnych podróbek, z resztą na niektórych znajdziesz tylko takie aukcje - wystarczy poszukać. Oczywiście na aliexpress w teorii nie można sprzedawać takich rzeczy, więc tak łatwo ich nie wyszukasz, chociaż na większość są jakieś skróty - przykładowo szukając zegarek od Daniela Wellingtona powinieneś wpisać „dw watch”. Tych skrótów jest pełno, na pewno też znajdziesz je w internetach. Pamiętaj, że musisz się liczyć z możliwością kontroli i kary za wprowadzanie podróbek.

Co do samego kanału się nie wypowiem, mnie taka treść na YT nie interesuje. :) 

Opublikowano
3 godziny temu, 67d64b62d9 napisał:

stolicą podróbek marek high fashion / streetwearowych jest taobao, tu masz liste kilku sklepów ( niektóre są zamknięte, ale jak poszukasz to znajdziesz):

https://www.reddit.com/r/FashionReps/wiki/trusted

a tu takie forum gdzie często ktoś zarzuci linkiem do aukcji:

https://www.reddit.com/r/FashionReps/

aha i jak nie rozumiesz po chińsku to kupuj przez agenta, np superbuy

@67d64b62d9 byłbyś w stanie powiedzieć jak działa superbuy? gdzie i jak tego użyć?

Gość 67d64b62d9
Opublikowano
1 minutę temu, kVkis napisał:

@67d64b62d9 byłbyś w stanie powiedzieć jak działa superbuy? gdzie i jak tego użyć?

wklejasz link do aukcji na taobao na stronie superbuy i płacisz przez superbuy kartą albo paypalem i jakiś chińczyk za darmo kupuje za ciebie produkt z taobao i zamawia go do magazynu superbuy gdzie możesz zlecić zdjęcia produktu lub docelowo zlecić przesyłkę z magazynu do siebie.

tylko pamiętaj zamawiać dużo rzeczy (ale też nie za dużo bo zatrzymają ci przesyłke i będziesz przesyłać rachunek itd) naraz bo inaczej shipping z chin nie będzie ci się opłacać. aha i zaznacz usuwanie metek i opakowania to jest szansa, że nie zapłacisz cła. i raczej zamiast dhl używaj ems to szansa na oclenie towaru będzie mniejsza.

a tu jakiś haul

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Jeśli chodzi o mnie to od dluższego już czasu nie kupuję na allegro czy na olx. Mam wrazenie,ze na serwisach tych masz podróbkę na podróbce i trudno jest znaleźć dla siebie coś konkretnego.  Poza tym jak widze buty albo bluzę w cenie o jakieś 50% niższą od najnizszej ceny w autoryzowanych sklepach, to od razu włacza mi się czerwona lampka.Może dlatego, ze w przeszłości zostałem na tym oszukany i jestem teraz bardzo uwrażliwiony na to na co wydaję swoją kasę. Na szczęście udało mi się odzyskać pieniądze.

• Aive zmienił(a) tytuł na Fake, podróby - sklep
  • 5 miesięcy temu...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

wydaje mi się że dużo kanałów typowo streatwearowych robi też filmy na temat replik ale mniejsza, strony które jeszcze sprzedają fejki to dopestore, na reddit masz taobao - na czym chyba najbardziej jest warto się skupić jak ogarniesz jeszcze zamówienie z tej stronki, tam można znaleźć wszystko, powodzenia z projektem 

post-1403164-0-73516200-1494665974.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A ja polecam wish. Można kupić super rzeczy bardzo tanio. Zamawiam od kilku lat wszystko przychodzi 😁 dla ciekawych po tejesrracji, ale tylko przy pierwszym zakupie polecam kod który daje uwaga rabat -50% na cale zamówienie!!! Wystarczy wpisać w koszyku przy zamówieniu kod cxlccwj 

Polecam 😊

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...