Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno laptopa do soboty

dami2332

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posłużę się instrukcją podaną w regulaminie, ale najpierw opiszę to swoimi słowami, żeby było klarowniej. Potrzebuję do soboty kupić laptopa, na studia w Anglii. Wiadomo, ta odległość nie pozwala na co dwu tygodniowy powrót do domu, żeby sobie pograć, dlatego musi to być laptop i do gier i do normalnego funkcjonowania. Planuję nie przekroczyć ceny ~3900zł, żeby pare latek wytrzymał. Na oku mam ten o to laptop: https://www.x-kom.pl/p/425331-notebook-laptop-156-acer-aspire-7-i5-8300h-8g-100016-win10-gtx1050ti-fhd.html?partnerid=100448925&sm12=MzA=&ts=1537195161&token=0d4870e6c4689e4385a05e96c893c952&107. Plus jest taki, że x-kom to stacjonarny sklep, dzięki czemu w każdej chwili mogę podjechać i go kupić. Jestem laikiem jeżeli chodzi o dzisiejszą technologię, ale poszperałem trochę forum i z tego co widzę, ma on w sobie na prawdę dobre bebechy jak i samo to, że jest to połączenia ultrabook'a z gaming'owym lapkiem (przynajmniej tak gdzieś wyczytałem ;p)  Jaka jest wasza opinia na temat tego laptopa, brać go bez zawahania, czy jednak jest coś lepszego, co moglibyście mi polecić. Z góry wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam.

Jaki masz budżet na zakup? ~3900 zł
Kiedy zamierzasz kupić laptopa (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? do Soboty.
Jaki ma być rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość)? Taka, żeby była OK do gier, najlepiej chyba FULL HD. 
Jakie będzie główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.)? gry, i wszystkie programy związane z biznesowymi studiami.
Czy masz jakieś Wymagania specjalne (np. matowa matryca.)? Najlepiej, żeby właśnie była, dobry bajer 
Czy masz jakieś osobiste preferencje? W sumie to dobrze by było, jakby był lekki oraz posiadał w miarę dobrą baterię. Myślałem, nad jakimś MSI, ze względu na markę (bo gaming'owy, to pewnie kozak ;p), gdyż widziałem, że ASUSY czy tam jakieś Lenovo dość szybką łapią zawiechę.
Czy do laptopa ma być dołączony system operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego)? TAK, z systemem.
  • Aive zmienił(a) tytuł na Kupno laptopa do soboty
Opublikowano

Olej Polskie sklepy i nie kupuj w kraju tylko kup w UK, nie dość że cena będzie niższa do tego gwarancja z lepszymi warunkami i całkowicie bezpłatna obsługa door 2 door a laptop taki sam. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Model który wybrałeś to dobry wybór, ma lepsze wykonanie i kulturę pracy od w/w Asusa.

Moim zdaniem warto zastanowić się nad tym samym modelem lecz od razu z dyskiem SSD
Acer Aspire 7 i5-8300H/8G/240+1000/Win10 GTX1050Ti FHD
Acer Aspire 7 i5-8300H/8G/120+1000/Win10 GTX1050Ti FHD

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...